maj 26, 2016

En kväll i flundrornas tecken!

Att flundrafisket i år är något utöver det vanliga behöver jag inte nämna fler gånger, ni som följer oss på bloggen har nog förstått vid detta laget! Igårkväll var inget undantag när Team Lind, Team Illex och jag var ute och nötte på under strömvändningen.

  Jag kom ut en liten stund efter de andra, och direkt när jag kommer fram till fiskeplatsen pratar jag med Micael Lind över VHFen och de hade precis landat en flundra på ca 15kg. Taggad som en igelkott slänger jag ut min jigg och det dröjer knappt 5 minuter innan jag också landat en vacker flundra på 105cm! Tiden var rätt, platsen var rätt och det var bara en tidsfråga innan en större flundra skulle smälla på.

  105cm!
  105cm!

  Jag låg alldeles i närheten av Team Illex och en bit in i andra driften ser jag att de börjar plocka fram kveitekrok och tailrep. När jag åker fram till dem ser jag en riktigt fin flundra förtöjd på utsidan av båten och Rickard sträcker armarna i luften och jublar. Fisken mäts till 162cm (ca 60kg) innan den släpps tillbaka!

  Glädje!
  Glädje!
  162cm drömflundra!
  162cm drömflundra!

  Vi fortsätter fiska i samma område och snart står även Johan i samma båt med ett djupt spöböj. Efter några minuters fight lossnar tyvärr fisken och en besviken pust ekar över Rösthavet…

  Men, det är klart att det måste sluta lyckligt en sån här kväll. Det var ingen vind att tala om och solen sken stundtals igenom molntäcket som gav ett härligt, skumt ljus över oss. Team Illex lägger om en ny drift och det hugger direkt på Johans metade sej igen. Denna gången går han vinnande ur striden och även detta är en riktigt fin fisk på 140cm! (ca 38kg) Även denna fick friheten åter efter mätning och fotografering!
  Kvällen fortsätter, men det blir ”bara” en liten flundra till innan det bar av hemåt.
  Stort grattis till fantastiska fiskar och bra jobbat!

  Tungt flundragung!
  Tungt flundragung!
  140cm!!
  140cm!!

  I morse var det avfärd för Team Skörd som har åkt med Hence i guidebåten hela veckan, stort tack till Er och vi ses nästa gång!
  För de övriga var det flundrafiske igen i morse och Team Lind landade ännu en flundra på ca 110cm! Ikväll är återigen alla gäster på campen ute, ett tillskott sedan igårkväll är Team Parnak som har fiskat efter torsk sedan lunchtid. Hur det har gått vet jag inte, men rapport kommer imorgon, då får ni även veta hur det går för Team Lind, Team Illex och Hence o Micke som är ute och testar lyckan på några relativt ofiskade områden!

  Med det vill jag tacka för mig för denna säsongen, nu bär det av hem till Jönköping där jag ska återgå till vardagen på Fiske & Outdoor. Kom gärna förbi och prata om norgefisket (och annat fiske med för den delen) och boka din egen fiskeresa till Röst!
  Imorgon kommer Alexander hit och tar över Camp Manager-rollen och bloggandet!

  Skitfiske!
  /Daniel