maj 12, 2017

Magiskt fiske!

Fisket igår var riktigt, riktigt bra! Vi var 5 båtar som begav oss ut till ett väldigt intressant område som brukar hålla mycket flundra och målet var att fånga årets hittills största. Redan efter några få minuter ropar Thomas på VHFen att de har flundra i båten och det känns galet hett!

  Det tog inte lång tid innan nästa flundra landades i samma båt, denna gången var det Jimmy som slog till med en riktigt fin flundra på 140cm (som dessutom var hans första flundra någonsin) och därmed var målet redan uppnått!

  Jimmy med en riktigt fin flundra på 140cm!
  Jimmy med en riktigt fin flundra på 140cm!

  Fisket var fortsatt bra och Carl Johan fångade sitt livs första flundra och Henke lurade även han en liten hälle.
  Efter några timmar åkte vi iland vid fyren Skomvaer och grillade hamburgare innan vi fortsatte med fisket.

  Carl Johans första flundra!
  Carl Johans första flundra!
  Grillkungen Henke
  Grillkungen Henke
  Martin bänder stortorsk!
  Martin bänder stortorsk!

  Den som lyckades bäst på eftermiddagen var Madde i Team Tom som även hon fick sin första flundra! Utöver dessa hade vi mängder av följen och fler fiskar som släppte efter en kort tids kamp så flundrafisket är verkligen bra!

  Madde med sitt livs första flundra!
  Madde med sitt livs första flundra!

  Torskfisket var även det riktigt bra och när vi hittade fisken kom vi inte ner till botten innan torskarna hade inhalerat våra jiggar. Lars och Patric, som fiskade i ett annat område, hade ett sanslöst fiske med 4 torskar strax över 20kg med ytterligare 5 över 15kg. Efter 2 timmar fick de avbryta fisket eftersom de inte orkade bända mer.

  Imorse lämnade Team Esa och Team Tom campen men jag är ganska säker på att vi ses igen! Det anländer även två nya gäng idag: Team Avesta och Team Anderberg som har ett par dagars trevligt fiske framför sig!