Böjda spön!

Publicerad 5 augusti 2019 | Skriven av Ella

Grabbarna hade en tuff start på fisket då de blåste 12 m/s första fiskedagen. De har tidigare fiskat något mer inomskärs i Nord Norge så Røsthavet blev en ny erfarenhet. Blöta och vindpinade blev det en tidig kväll första dagen. Väderprognosen såg lite mörk ut för veckan men som tur var har meteorologen haft fel förr och vindarna bedarrade.

Stebboz

Dag två åker jag(Ella) och Simon ut tillsammans med grabbarna till Nordsidan för att visa var man kan fiska efter betesfisk och några platser som är bra att starta sitt fiske på. Vinden hade lugnat ner sig men gammal sjö låg kvar så det blev lite guppigt och några gjorde ett bra jobb som mäskare. De skapas nya smeknamn under veckan på boysen då de utmärkte sig på olika sätt med allt i från bottennapp till toppennapp. Pär som är Hasses bror är nybörjare i gänget men det skulle man inte kunna trott då han blev veckans hällekung med tre stycken kveite. Grabbarna fiskade på bra och fick under veckan torsk, hälleflundra och sej.

De har lärt sig mycket om betesval och fisketeknik och Hasses slut kommentar ”Vi har blivit ödmjukare under veckan” – När vi tog till oss de tips vi fick och vilka beten som funkar här på Røst så lossnade fisket. Tight lines, Hasse and the Boys!

Okej, här kommer smeknamnen som de gav sig själva.
Stebboz, HällePelle, TorskRobbin och BottenhuggsHasse

Nyheter