ÄNTLINGEN EN STORFLUNDRA

Publicerad 6 juni 2014 | Skriven av Standardspråk för webbplatsen

På Tisdag åker jag hem härifrån Röst efter en otroligt fin säsong. Mängder med stora torskar och sejar men även väldigt många flundror. Den bästa säsongen på många år här uppe.

Under mina sista dagar här på campen har jag plockat fram ett trumfkort, han heter Zackarias Bendris, Zacke har fiskat ihop med mig sedan säsongen 2007 och på något underligt sätt lyckats han alltid att höja sina PB här uppe. Redan 2008 fick han den gigantiska torsken på 28,32kg 154cm(!) lång. Förra året ökade han på sitt flundrarekord från 50 kg (säsongen 2012) till 60 kg. I år trodde de flesta att den enorma svit han har haft skulle grusas. Men icke…

Det tog två halvdagars riktat fiske innan det small. På 25 meters djup small det på en riktig best som efter dryga 20 min kunde landas vid båtkanten. Fisken mättes till 190cm (91kg enligt tabell). Efter ett bad med fisken fick den åter simma tillbaka till friheten.

Jag lyfter på hatten och gratulerar Zacke som än en gång levererar. Nu kan även jag åka hem med en riktigt fin flundra landad i min båt.

De andra Teamen här på campen har haft ett kanonfiske efter torsk och sej, mängder med torsk mellan 10-15kg med topp på 18kg. Största sejen för dagen vägdes till 14kg.

//Henric

Nyheter