Kapten Frisk!

Publicerad 9 augusti 2019 | Skriven av Ella
Niklas Frisk

Kvällsfärjan kommer in och tre ivriga grabbar kliver ur bilen på campen, glada att vara här igen. Förra gången fiskade de riktigt bra och fick flera nya pb:n så ribban ligger högt i år. Precis som tidigare år har de redan en plan för fisket och med kapten Niklas Frisk i spetsen tar de reda på de sista detaljerna som behövs. Frågor ställs som vilka beten är bäst nu, vilka skallar har levererat senaste dagarna och hur har fisket sett ut på stigande och sjunkande vatten.

Detta gäng fiskar på liknande sätt som ”Team Dagobert” gjorde vilket innebär lång pass. De sticker ut vid ca ett tiden på dagen och kommer in vid 01:00. Planen de har lagt visar sig fungera ypperligt då de hittar torsken direkt och har ett äkta hederligt torskrace. Efter två dagars fiske har de nästan full kvot så från tredje dagen riktar de sitt fiske på hälleflundra. Kveite är havets drottning och är svårare att lyckas med än torsken men på femte dagen händer det. Då de skulle byta skalle vevar Adam upp och på mellanvattnet blir det plötsligt tung gung i spöt och sen bär det iväg i en första rusch men som Adam själv säger var hon väldigt snäll efter det och kom lugnt och stilla upp till ytan. De var lite svårt att avgöra storleken på flundran så när de fick den i båten och mätte så var hon 147 cm och sattes snällt tillbaka i havet. Adams tidigare Pb var på 117 cm så denna hälleflundra smällde högt! De blev flera nya Pb:n under veckan och Carl – Johan toppade med en torsk på 18 kg och sej på 14 kg.

Adam, 147 cm Hälleflundra
Carl – Johan, Sej 14 kg
Car – Johan nytt Pb 18 kg
Kapten Frisk

Lag Frisk lämnar Kaikanten med många härliga minnen och upplevelser och en av dagarna fick de se en sillhaj på ca två meter alldeles intill båten. Och en sak är helt säker, de kommer tillbaka till Røst igen för nya upplevelser!

Nyheter