Magnifique!

Publicerad 19 juli 2020 | Skriven av Ella

Team Kiki från Frankike får besök.
De är tre nyfikna späckhuggare som kommer ända in till båten. Det är en storslagen upplevelse att få komma så nära dessa vackra varelser.

Men vi backar lite först. Senaste avsnittet av bloggen slutade med att jag satt i skrivande stund och bloggade medan Kiki och hans vänner var ute i ösregn och grävde efter små godis till rödspätta.

Vad är det för små godis som kan finnas här på Røst?
Jo, sandorm och det är mumma för plattfisk.

Efter en stund knackar det på min kontorsdörr och jag öppnar dörren. Utanför står fyra lyckliga herrar med sin hink som de glatt visar upp.

Denna dag blåser det kraftigt så det är svårt att hålla kontakt med botten. Vädret slår om och solen tittar fram, fortfarande lite väl mycket vind för rödspätta så de tänker om och byter plats.

Det visar sig vara en bra strategi…..

Fransmännen älskar att spinnfiska och snart nappar det både här och där. De explosiva huggen från sejen skapar adrenalin och glädje i båten.

Aldrig fel med en selfie

Det är inte alltid storleken på torsken som är viktigast när ett sånt här vackert exemplar skådar ytan.

Och visst nappar det!


Fiske är så mycket mer än bara drilla fisk. Goda skratt med vänner och njuta av den vackra naturen. Och vilken avslutning på dagen de fick med besök från späckhuggarna! Jag tar orden från Kiki, MAGNIFIQUE.

Nyheter