Monsterflundra landad!

Publicerad 25 maj 2017 | Skriven av Daniel Andersson

Årets första monsterflundra är landad och den fångades av Thomas Mikkelsen i Hences båt!

Dag 2 med mina kunder, Team FS-Service som består av Jonas Skörd samt Thomas & Henrik Mikkelsen, var siktet inställt på flundra.
Vi tog det lite lugnt på morgonen, men strax efter kl 10.00 bar det iväg.
Väl framme på fiskeplatserna riggades spöna med de absolut hetaste jiggarna just nu, Illex Nitroshad 250.
Efter bara någon minut missar Thomas ett hugg, frikopplar rullen och spänner upp när jiggen faller till botten. Han hinner inte börja veva igen innan hugget kommer, en riktigt smäll, mothugget sitter perfekt och Thomas håller på att flyga med ner i vattnet.
Vi inser omgående att det är en riktigt, riktigt stor flundra som har krokats. Detta är för bra för att vara sant!
De kommande minuterna kan liknas med ett gympass då man har lagt på alldeles för många vikter. Thomas lyfter sitt spö med nöd och näppe, meter för meter vevas in men man märker ganska fort att det inte är Thomas utan fisken i andra änden som dikterar villkoren.
Thomas jobbar på bra och håller i fisken så gott det går. När sedan armar börjar ”mjölkas ur” tar sonen Henrik över och fortsätter den tunga kampen.
Efter mindre än 10 tuffa minuter landas fisken och mäts till 215cm. Total lycka i båten.
Efter fotografering går fiske tillbaka ner i djupet.

Dagen fortsatte sedan med ytterligare en flundra strax över metern och ett gäng torskar och sejar upp till 15kg, men det är inte dessa fiskar vi minns mest från denna fantastiska dag här på Röst.

Over & Out
Henric Wigren

215cm monsterflundra!
Hela teamet bakom flundran i megaformat!

Jari och gänget har även dem fiskat idag!

 

Så imorgon funderar vi på om det bara blir mete från bryggan eller rödspätte fiske för att Jonny ska kunna bära sin väst.
Vi grattar även killarna i guidebåten. 215cm
?

132cm flundra för Johan!

Team Skiöld hade sin sista fiskedag och Roger var fortsatt stekhet och nitade på en otroligt stridbar flundra på 130cm. De har haft en riktigt grym vistelse med mängder av flundra med toppar på 167cm, 150cm och 130cm. Grymt jobbat och tack för denna gången!

Roger Skiöld med en liten men vackert tecknad flundra!

Team Tjernberg anlände igår med 11 man som ska fiska i 3 dagar. Igår åkte de ut med mig och Carl Johan som guide och totalt 4 båtar drog iväg på torskjakt. Fisket var svårt och fisken var utspridd i den starka strömmen. Trots detta landades en del torsk med topp på 13kg som fångades i ett dubbelhugg med en 12-kilos sej i Daniels båt. En stund innan detta hade det landats en riktigt fin flundra på 120cm i samma båt som bjöd på en härlig fight! Nöjda kunder och flera fick blodad tand och kommer ge järnet de nästkommande dagarna för att lura upp något riktigt stort från Røsthavet!

Att inleda med 120cm flundra är få förunnat!
Torsk 13kg och Sej 12kg, härlig dubblé!

Nyheter