RÖSTHAVET/ VARDAGSRUMMET platsen där sportfiskare möts

Publicerad 22 maj 2022 | Skriven av Henric Wigren

Havet mellan Røst och Værøy heter Rösthavet och är en av Norges absolut fiskrikaste plats. Studier visar att det är här snittlängden på fisken är som längst i hela Norge, havet kokar av liv, fisk, fågel och valar. Man vet aldrig vad som dyker upp.

Med en båtresa från campen på mellan 4-8 distans når du platser som Klavesteinsskallen, Hausen och Spjutskallen, dessa är näst intill legendariska inom sportfiskekretsar. Få områden i Norge, om ens något, har levererat så mycket troféfiskar som dessa platser. Røsthavet, eller ”Vardagsrummet” som andra camper benämner det samlar sportfiskare från hela världen.


De senaste säsongerna har vi fått besök från liksinnande som tar sig ända från Lofotsspetsen till Røsthavet, en resa på cirka 25 distans bara för att utforska fiskeplatserna mellan Røst och Værøy. Då inser vi verkligen hur bra fiske vi har.

Här på campen har vi fått nya gäster. Team Kärrbrant har besökt oss många gånger tidigare, men har inte varit här sedan 2018. De anlände kl. 21.00 i Onsdags kväll, fiskesuget var för stort för att vänta in morgondagen så gruppen gav sig ut på ett kvälls/nattfiske. En fantastisk kväll som minst sagt gav dem mersmak inför kommande dagar. Gruppen har kämpat på och fått mycket fina torskar samt hälleflundror upp till 150cm. Vi hälsar er välkomna tillbaka till campen, och framförallt till RØSTHAVET!

Over and Out
Henric Wigren

Nyheter