Tunggung!

Publicerad 23 juni 2022 | Skriven av Simon Fröberg

Senaste veckan så var det kanonfiske på hälleflundra, Över 25st fiskar med en variation mellan 80cm till över 170cm.

Vi har fått en rapport från en av våra kunder, Grupp Andreasson, som nu har åkt hem.
Gruppen var minst sagt nöjda med sin resa denna gången 🙂

”Äntligen på Röst igen efter 3 års pandemiuppehåll. Vi har laddat under lång tid och det var med stor glädje vi återsåg Carl Johan nere vid färjeläget. Denna gång bodde vi i en av de större stugorna vilket var ett riktigt lyft. Bättre utrymmen och även mycket bättre möjligheter att laga mat. Vi träffade även Henke, Simon och Tobias och kände direkt att detta skulle bli en bra vecka.
Vi fiskade främst på sydsidan vilket vi gillar bäst. Fisket genererade flera större torskar och även kontakter med flundror. Kvoten fylldes med fin matfisk. Under vistelsen toppade vi med torsk på 20 kg och tre flundror i fin matstorlek gick i baljan. De två sista dagarna levererade en flundra på 170 cm och en på 150 cm. Dessa fick givetvis simma tillbaka till där de hör hemma.
Sista dagen tillbringades på nordsidan där vi, förutom flundran på 150 cm, lyckades se flera vikvalar. Solen såg vi inte mycket av men vi kunde (om vi hade varit mindre lata) ha fiskat varje dag. Ingen i sällskapet (läs Jonne) behövde denna gång mata måsarna.
Det märks att vi börjar bli äldre. Vi är inte ute på havet lika mycket som förr. Bastun på kajen gör underverk för våra stela kroppar. Nu är vi åter på svensk mark. Lite trötta, lite slitna men väldigt nöjda. En sak är säker, vi kommer tillbaka!

//Jonas Andreasson, Jonas Wall, Andreas Hjortsberg och Anders Näs”170cm

150cm
20kg

Nyheter