1 timme!, 2 storflundror! Bröderna Ohlström på Röst

Publicerad 6 juni 2012 | Skriven av Standardspråk för webbplatsen

Gårdagen bjöd på sol och spegelblankt vatten. Jag och Martin drog söder ut för att hitta stortorsken ute på skallarna. Vi hittade snabbt stora stim med torsk och efter bara några få timmars fiske hade vi landat ett gäng torskar över 10 kg med en topp på 17kg.
Midnattssolen stod låg på himmelen och allt var lugnt och stilla. Plötslig hördes ett vrål från båten jämte med Bröderna Ohlström samt Simon och Daniel Dahlström. Vi får kontakt och Viktor berättar att han precis har fångat en stor flundra, som senare visas väga 44kg, som vi bestämmer oss för att åka upp och ta bilder på. Då vi bara har 50 meter kvar till deras båt smäller det igen, nu på lillebroder Gustavs spö. Och vi ser direkt att det är ännu en stor fisk. Efter en fantastisk fight och långa rusningar då båten har driftat ut på över 150 meters djup så kunde tillslut Gustav få sin drömfisk in till båten.
Väl inne vid båten kunde gänget mäta fisken till 179cm (enligt tabell ca. 80kg). Gustav bestämmer sig för att bada ihop med sin drömfisk innan den får simma tillbaka till det fria.
Stort grattis till Bröderna Ohlström som nu har lagt sig i spetsen på storfisklistan 2012.


Nyheter