215 cm Flundra!

Publicerad 17 juni 2013 | Skriven av Jakob Sermwiset Persson

Idag har vi haft en fantastisk dag här på Röst med strålande sol och helt vindstilla. Men framförallt, fisket har varit riktigt grymt!

Våra tjeckiska gäster som kom med kvällsfärjan igår kom in efter första fiskepasset och hade haft riktigt bra fiske. Flera fina torskar runt 15 kg och 3 hälleflundror med topp på ca 20 kg!

Strax efter att dom har kommit iland så får jag ett samtal ifrån Ismos båt, han berättar att dom har krokat på en riktigt stor flundra som drillas just nu! De får lite tips om hur landningen säkrast går till och därefter lägger vi på. En stund senare ringer de upp igen och berättar att dom precis landat och släppt tillbaka en flundra på hela 215 cm vilket innebär en vikt på ca 135 kg. Detta är årets hittills största flundra här på campen, bra jobbat och stort grattis!!!

Men ännu är det inte slut, även Esa och hans kompisar lyckades få en fin flundra på drygt 28 kg, bra jobbat ännu en gång! De hade också haft riktigt bra torskfiske med mycket fisk mellan 13-16 kg.

215 cm Hälleflundra som varsamt säkras vid båtkanten för att fotograferas och därefter släpps tillbaka ner i djupet, respekt!

Nyheter