235cm hälleflundra (180,8kg)

Publicerad 5 juni 2015 | Skriven av Standardspråk för webbplatsen

Gårdagen var en fantastisk dag här på campen som sent kommer att glömmas.

Familjen Boström med Mats, Ylva och Ingmar hade sin sista fiskedag här och vi kände oss redan ganska ”nöjda” då vi redan fått flera fina fiskar och haft det riktigt trevlig på sjön tillsammans under den gånga veckan. Det enda som vi som saknade var en flundra med lite tyngd i. Ingen av oss hade ens kunnat drömma om vad som skulle hända….

Vi begav oss ut ifrån campen vid 10-tiden, målet var grundvattensfiske efter hälleflundra.
Efter en dryg timme kom vind och hällregn som piskade oss i ansiktet, vi bestämde oss för att ta en kopp kaffe i lä bakom öarna. Efter en kvart i skydd och med lite kaffe i magen bestämde vi oss för att göra ett försök till istället för att åka tillbaka till campen. Detta skulle visa sig vara rätt val.

Efter en timmes fiske small det till på en sill, släpad någon meter från botten. Ganska omgående förstod alla i båten att det var en stor fisk som satt på andra änden av linan.
Ingmar Boström skötte fighten galant, med en stenhård press. Redan efter 15 minuter kom fisken upp emot ytan. Samtliga tappade hakan när vi väl insåg hur stor fisken var.

Efter landning mättes fisken till 235cm, 180,8kg enligt tabell, för att sedan släppas tillbaka åter till havet.
Utrustningen som användes var ett spö från Pezon & Michel som heter Oceaner VK Boat, med en Penn Fathom Lever Drag rulle laddad med Whiplash Pro 0,25mm.

Med ett leende på läpparna gav vi oss in till campen för att dela med oss av vår fullständiga lycka då vi precis fått uppleva ett minne för livet. En hälleflundra på hela 235cm!!

Tack Mats, Ylva och inte minst fångstmannen Ingmar för en fantastisk vecka med en grym avslutning.

Henric Wigren

DSCN0180
Ingmar med sin livs fisk

vastorvaden
Så här stor var den!!

DSCN0188
Catch and release

Nyheter