Äkta vikingar krigar hälleflundra!

Publicerad 21 juli 2018 | Skriven av Ella

Det är vad Kang Chan Tempest från Vietnam säger som är inbjuden av Steven Ekvall till Röst.

I Rost Fishings ögon är han själv en äkta viking som visar hur man äter en sjöborre som han fångat under fisketuren. Dessa är en delikatess i Asien och på Norska heter de ”Kråkeboll” Han äter den rå!

Kråkeboll

 

 

Det är viktigt att låta hälleflundran få snutta lite på metet först så att den hinner svälja betet  innan du gör mothugget. Det är något som Team Mothugg med Markus Nyman som kapten vet mycket väl.

Tre hälleflundror upp!
De är fyra man i Markus båt och snacka om solidariskt fiske då alla drillar varsin hälleflundra, tyvärr klev en av. Havet tar och havet ger….


Markus Nyman, 21 kg

 

 


Petter Ahnfors, 21 kg

 


Thomas Nyman(höger i bild)
Får dagens största hälleflundra.

 

Enligt mät tabell en vikt på 40 kg.

Det här är ingen mat flundra! säger Thomas och lösgör kveitekrok och tailrep och hon simmar ner i djupet igen.

Stort Grattis killar!

 

Tyska kusiner
Joachim och Tobias är på Röst för första gången. De har erfarenhet av fisket i Nord Norge från tidigare två år och det märks redan första kvällen. De landar med planet kl. 18:00 och är så ivriga på att komma ut på havet att de nästan står och studsar under genom gången av hur fiske campen och våra båtar fungerar. Knappa två timmar senare är de ute på havet och ytterligare två timmar senare plingar det till i min telefon…

Joachim Efinger

 

Team Old boys

Erfarna, duktiga och ett härligt kompisgäng med en vänskap som sällan skådas. De har skoj i båten, spelar tv-spel på land och  självklart bänder även detta gäng hälleflundror!

    
Joel Lagerkvist

 


Robert Jangmo

 

Team sista kastet 
är fyra goa killar från Degerfors som fiskar gädda ihop. Markus Lundberg har gått på Forshaga  sportfiske gymnasium och är specimen metare. De är här för första gången och har med sig en ”wolf cam” blir spännande att se hur det ser ut under ytan.

Marcus Lundberg

 

Skön helg på er alla fiskare!

Nyheter