Ännu en riktigt bra fiskedag på Röst!

Publicerad 19 augusti 2016 | Skriven av Jakob Sermwiset Persson

Vädret håller i sig, fisken biter och alla är nöjda och glada! Som tidigare dagar har fisket riktats lite olika, vilket är väldigt kul! Strendes båt fick blodad tand av den fina flundran från igår och var tillbaka i samma område idag. De har haft kontakt med två riktigt stora flundror under dagen. En som följde en Lubb nästan hela vägen upp till ytan för att sedan vända ner i djupet igen. Nästa fisk krokades och drillades en stund innan den klev av… Jämförelsevis med fisken från igår på 185 cm så hade denna betett sig likadant. Men så är fisket, ibland vinner fisken och ibland fiskaren. Bara att bita ihop och ta nya tag.

Mattias Epperleins båt valde idag att ligga inomskärs för att fiska rödspätta. De fick några stycken, men fick inte det där riktiga öset. Viktor som fiskade i samma båt ville dock hellre ha en hälleflundra! Medans de andra släpade sina tacklade räkor och fiskbitar så krigade han på och vevade en jigg upp och ner. Det gav resultat! I mellanvattnet krokar han på en fisk som bjuder på en fin fight inne på det grunda området där de fiskade. En fin flundra på 120 cm landas för fotografering innan den får friheten åter. Grattis Viktor till en riktigt fin fisk!

Resten av Team Värmland har varit ute sedan i förmiddags. Jag har via telefon fått rapporter om bra torskfiske, och det sista jag hörde var att sejen hade börjat hugga. Rapport om detta kommer imorgon.

Team Umeå gjorde idag sitt sista pass för denna gången. De har fiskat otroligt bra hela veckan och idag var inget undantag! Många fina torskar med två fiskar på 18 resp 18.5kg i topp. De fick även uppleva ett sista sejrace med många stridbara sejar upp till ca 14 kg. Tack för en riktigt bra vecka, jag hoppas vi ses igen!

Frederic åkte idag norrut för lite blandat fiske. De fick några fina torskar och sejar som pressade vågen över 14 kg. Dagens höjdpunkt var dock när han vevade upp en torsk som följdes av en riktigt fin flundra, uppskattad till ca 150 cm. Flundran simmar runt båten ganska länge innan den tröttnar och sticker ner igen. Mäktig upplevelse!

IMG_5477IMG_5485

viktor Eriksson

 

 

Nyheter