Bra, Bättre, RÖST

Publicerad 17 maj 2014 | Skriven av Standardspråk för webbplatsen

Gårdagen bjöd på ett fantastiskt fiske på eftermiddagen/kvällen. Vinden mojnade något och vi bestämde oss för att åka ut på torsk och sejfiske.

Väl på plats på en av de närmsta skallarna som ligger drygt 3 distans från campen stod fisken packad tätt tätt. Torsken stod på botten och sejen stod i mittenvattnet.

Direkt på nedsläpp small det, och därefter fortsatte det, trippelhuggen samt fyrhuggen avlöste varandra. Om man lyckades att INTE kroka på en torsk small det på en sej precis ovanför. Fisket var helt vilt.

Totalt kunde vi räkna in 18 st torskar över 10kg, varav ytterligare ett ”gäng” mellan 7-10kg. Även de större sejarna var på bettet och vi krokade på 15-20st mellan 8-13kg.

Det bör även sägas att detta fiske skedde på 1,5timme, fem man som fiskade. Jag har svårt att tänka mig att fisket ens kan bli bättre än detta då samtliga drillade fisk hela tiden.

Dagens största torsk tog Jonas på 18kg.

Idag är det mycket vind och för första dagen denna säsongen kommer vi inte ut på sjön. Kanske ganska välbehövligt då ljumskar samt armar värker.

// Henric från storfiskarnas paradis

Niclas med en av dagens torskar

Dubbelhugg på fina sejar

Ytterligare ett dubbelhugg

Mycket fisk på lodet

Nyheter