Bra ös på fisket!

Publicerad 30 juni 2017 | Skriven av Standardspråk för webbplatsen

Det går fortsatt hett till på havet kring vår lilla ö Røst. Vi har ett gäng här från Malungstrakten som redan första kvällen visade sig vara sejens stora skräck. De fick grymt bra med stor sej på spinnfiske och det var de som var först att hamna i ett sejrace. Det varade dessutom i flera timmar där sejen högg på det mesta. Killarna har sedan kört efter större torsk och även lyckats bra med det vilket inte är dåligt med tanke på att bara en av tre har fiskat i Norge innan och aldrig på Røst.

Igår kväll fick de en topp på 17,5kg och de har flera över 15kg och ett par små hälleflundror.

Vi har själva fiskat vidare på sejen. Igår testade vi att bonnatrolla i fem knop med wobblers bara för att känna huggen och höra rullen skrika.

Sedan har vi så klart rödspätteglidarn Leo Dvorak här som petar upp fina spättor i vikarna mellan fisket efter torsk, hälleflundra och sej. Leo passade på att dra ett nytt fett PB på torsk men mer om det senare.

Vattnet kring Røst ruvar på många oupptäckta hemligheter. Yrkesfiskarna har dragit upp gigantiska rödspättor och piggvarar och man kan bara spekulera i vad sim skulle uppdagas om ett gäng seriösa artjägare lade lite tid här.

Själv blir man ju alltid för het på allt actionfiske som finns tillgängligt och då lägger man ju bara tid på annat fiske då det antingen är blåsigt eller på ohett tidvatten. Men, tänk om man faktiskt gjorde ett riktat försök på exempelvis piggvar. Exemplaren yrkesfiskarna får är på hisnande vikter…

Nyheter