Deutsche Fischer!

Publicerad 19 augusti 2019 | Skriven av Ella
Holger poserar med denna på 20 kg men fångstman är Peter Berleth.

Ett härligt gäng från Tyskland som är här för fjärde gången!

De flesta i detta gäng är kockar och vilken lyxmat de lagat under veckan. De var alla glada att vara tillbaka på Røst för storleken på fisken här är en av de bästa i Nord Norge och så tycker de om att våra stugor ligger så nära båtarna. Peter Berleth jagade efter hälleflundra men lyckades inte riktigt detta år men det gjorde hans vän Carsten som fick en riktigt fin flundra på 152 cm.

Carsten höll på i över en timma med sin urstarka kveite och var så slut efter alla rusningar så han orkade inte lyfta den för en bild. Han säger att det är den starkaste hälleflundra han någonsin varit med om. Vännerna retas lite med honom för att han blev så slut i armarna men som vi alla vet brukar havets drottning bjuda upp till rejäla matcher.

Peter blev veckan stor torsk kung med flera stycken mellan 17 – 20 kg

Det var inte bara torsk och hälleflundra som de fick utan även stor sej som har blivit mer och mer aktiv under augusti, både ytjagande och djupgående.

Engelman med en av hans storsejar. Toppsej på 16 kg

Reinar och Engelman

När fisket är så bra glömmer de tid och rum och inne hamnen kommer de på att de helt glömt bort att föreviga flera av sina fina fångster ute på havet.

Dessa herrar lagar mat till stora sällskap allt mellan 700 -1500 personer och efter fem dagars hårt fiskande och med en resa hem på över 40 timmar insåg de att för att vara utvilade till måndagen behövde de tyvärr åka hem tidigare än planerat. Och självklart kommer de tillbaka för fler fiskeäventyr till nästa säsong.

Nyheter