En drömfisk, hur svårt kan det vara?

Publicerad 14 juni 2017 | Skriven av Standardspråk för webbplatsen

Jag har haft en helt sjuk start på min vistelse här på Röst. Häromdagen tog Henric Wigren som driver Campen delvis på plats men också mycket från Sverige ut mig för att försöka få en bättre torsk. Jag hade som mål inför den här resan att fånga en torsk över de magiska för en sommartorsk tjugo kilona.

Vi började jiggfiska på lite olika platser och letade större fisk. Henric kan sin sak och snart stod han med ett böjt spö och med böjt menar jag på gränsen till att kolfiberspöet han fiskar med förvandlas till splitterskador i ögonen på folk omkring.

Första gången jag såg Henric göra ett mothugg satte jag kaffet i halsen. Han rapade in fem avgrundshårda mothugg som mer liknade ultravåld än fiske. Men fisken, den sätter han kan jag lova. Där har jag en del att lära och jag trodde ändå jag kunde sätta ordentliga mothugg.

Henric plockade en extremt vacker, gyllenbrun torsk på lite drygt tjugo. Lyckan var total.


Sedan var det min tur. Jag släpade en gigantisk betesfisk riggad med dubbla Mustad Demon Wide gap 12/0 cirkelkrokar bakom båten. Med gigantisk betesfiske menar jag minst 4kg+. Hugget var klockrent. Jag fiskade med ett Penn Regiment ll Tuna series, ett 8ft spö för cirkelkroksfiske efter lite mindre gulfenad tonfisk men som passar ännu bättre till nordiskt fiske efter hälleflundra och stortorsk.

Toppen böjde sig, spöet bugade sig och lina drogs av spolen i jämnt tempo. Jag tog upp spöet, höll det stilla och lät cirkelkroken göra sitt jobb. Fast fisk!

Torsken kämpade stenhårt och dagens andra stortorsk och ett underbart PB var ett faktum!
Livet leker just nu!

Nyheter