Fint väder och Torskrace

Publicerad 2 juli 2016 | Skriven av Standardspråk för webbplatsen

En bra dag på röst

Under dagen har samtliga gäster varit ute och fiskat efter lite blandat fisken och resultatet ser väldigt bra ut!
Team Vestberg åkte ut någon gång runt 12 tiden där de fiskade på nordskallarna och lyckades få upp en del fina Torskar med en topp på 17,5kg och en sej på 9,5kg.

Fin torsk på 17,5kg
Fin torsk på 17,5kg


sej 12123

Team Ertl gick ut på torskfiske igen och hade ett kul mängdfiske med över 100 torskar landade! Och de lyckades även landa en fin flundra på ca 105cm.

Sebastian med en fin Flundra
Sebastian med en fin Flundra

Alexander hade en guidning idag med Team Sundberg och jag fick möjligheten att hänga med och co-guida i båten. Fisket var otroligt kul med fina resultat!
Dagen börjades med flundrafiske och de lyckades Team Sundberg bra med för de smäller på med en dubbel drillning på flundra i första driften. Inte nog med en bra start så fortsatte fisket riktigt bra fast nu med blandade arter.
Fisket övergick sedan i från ett bra fiske till att någon drillade fisk ständigt under hela turen!
Och i med att fisket går igång ordentligt och Torskarna smäller på en efter en, majoriteten av fisken låg på 8kg med väldigt många över 10 och några över 15kg, med en klar topp på ca 16-17kg! Fiskarna var så glupska att vi lyckades landa två Torskar på ett släpp några gånger, ena satt stadigt i första kroken och andra i stingern!
De lyckades även dra på en fin slank sej på runt 10 kg, om det varit högsäsong på sejen hade garanterat vikten legat några kilo tyngre!
Men mitt i allt smäller en torsk på och inte nog med det hugger det på rejält under drillningen och så vart det åka av! En typisk torsk drillning övergick i rullskrik med total spöböjj, efter ca 50-60 meters rusning stannade fisken och efter några hårda huvudskakningar klev fisken tyvärr av. Men trots det satt torsken fortfarande på och väl upp till båten konstaterade vi att hälleflundran klippt torsken på 5kg och hållt kvar i fisken tills den beslöt sig att släppa. Och detta fick bli dagens avslut när både kropp och själ var trötta och belåtna efter fisket.

Mer bilder ifrån dagens fiske kommer imorgon!

Hadee!
// Casper Stridh

Nyheter