Fiskerapport!

Publicerad 4 maj 2016 | Skriven av Daniel Andersson
Daniel Andersson

Gårdagens fiskepass var fantastiskt bra! Svaga vindar och växlande molnighet gav bra förutsättningar för ett bra fiske. Jag drog ut på nordsidan för att kolla om fisken var på plats, och jag hittade dem direkt. Men även om ekolodsbilden var fullsmetad med ekon så ville de inte hugga, så efter lite drygt en timme utan ett hugg gjorde jag en kortare förflyttning. Även där var det mängder med fisk och här var de på hugget! De första 3 nedsläppen resulterade i lika många torskar, samtliga mellan 10-13kg. När jag drillar den tredje ser jag ett måsdyk en bit bort, så efter en snabb drillning och avkrokning åker jag dit. I ytan jagade stor sej och under den halvtimma som jakten pågick högg det i varje kast (jag spinnfiskade jiggen i ytan) och det var riktigt fina sejar som fullkomligt slängde sig över jiggen. Tyvärr blev det inga bilder på dessa, men jag vägde en av de större och den räckte hela vägen till 16,2kg. Av de 6-7st jag hann med att fånga uppskattar jag samtliga till 15-17kg!

En av de finare torskarna för dagen, minen bjuder jag på.
En av de finare torskarna för dagen, minen bjuder jag på.

Efter denna urladdning fortsatte jag fisket efter torsk och det högg i nästan varje nedsläpp, väldigt få vägde under 10kg och de två största vägdes med skakiga armar till mellan 19-19,5kg! När jag drillat fisk konstant i 3 timmar begav jag mig hemåt, lite fisk måste jag ju lämna kvar till gästerna 😉

Idag har arbetet på campen fortgått och ikväll kommer årets första gäst!
Väderprognosen för morgondagen visar vindar på runt 10m/s så det kunde ha varit bättre, men framåt helgen ser det mer lovande ut!

P1060206_1

19kg grov torsk
19kg grov torsk

Nyheter