Flottan är sjösatt!

Publicerad 9 juli 2020 | Skriven av Ella

Då ligger båtarna på sina platser i väntan på det första fiske sugna gästerna som anländer nästa vecka.

Det räckte med 1,5 timmes testfiske häromdagen och smack satt den första kveiten. Andra dagens testfiske likaså, efter 1,5 timme sker följande…

Dra åt helsicke vilken jädra resa hon bjöd på?Att fiska dessa vildpannor ensam är en konst vill jag lova??
Efter en timmes fiske känner jag det klassiska små snuttandet som kveiten gör medans hon mumsar lite försiktigt. Jag väntar, har is i magen och sätter mothugget när jag känner tyngden, sen bär det av. Mitt spö står som en banan och piskar ytvattnet. Bara hålla i för kung och fosterland. Hon stannar upp och jag börjar pumpa upp henne till ytan. Väl uppe får jag tag i tafsen. Ställer spöt i hållaren och frikopplar. Gaffningen sitter perfekt! Men inte gillade hon att ha en Kveitekrok i munnen. Hon blir ursinnig och slänger med huvudet och kroken flyger ur munnen som träffar relingen och hon rusar ner till botten. Jag hade tur som inte fick proffesional over run på min rulle innan jag han ta tag i spöt då min rulle var frikopplad vid gaffningen. Sen fortsatte kampen. Ella vs. Kveite. Under tiden dyker det upp en liten farbror i en plast eka som förtjust tittar på skådespelet. När kveiten väl kom till ytan en andra gång hade jag verkligen fått en grym mjölksyra. Jag ser att huvud kroken har lossnat och hon sitter med bara en krokspets från stinger kroken. Okej tänkte jag….hon vinner. Det här går aldrig! När jag precis ska gaffa henne igen och ställer ifrån mig spöt ser jag att linan snurrats några varv kring spötoppen. Helvette också! Jag chansar inte med att få mitt spö knäckt. Nu har jag kveiten i ena handen hållandes i tafsen och på något sätt får jag tag på en kniv och kapar huvudlinan. Kastar mig mot Kveite kroken och gaffar henne för andra gången….och hon var inte sen till att bjuda upp till dans ännu en gång. När hon lugnat sig var jag så slut i armarna att jag knappt fick upp henne i båten. Det var inte förrän jag i princip la mig över toften och drog till som hon äntligen dunsade in i båten. Då ropar farbrorn från den lilla ekan som suttit roat och tittat på, på bred nord norska;
Gratulerer till ei Kjempe Kveite! Da treng du icke å feske meira?

Jag är fan stolt över mig själv denna dag? 137 cm mätte hon??

Fler nyheter kommer i dagarna. Stay tuned!
//Ella

Nyheter