Flundrakungen!

Publicerad 20 juni 2015 | Skriven av Daniel Andersson

Lördagen bjöd på fantastiskt väder, och fisket var inte sämre!
Team Ertl var ute på torskskallarna i jakt på torsk och sej vilket gav gott resultat med stora mängder fisk upp till 15kg! Bra start för våra tyska gäster!

Team Lindström var även de ute och hade lite blandfiske efter bl.a. torsk, hälleflundra och rödspätta. Tyvärr inga plattfiskar, men ett gäng torskar och sej landades!

Det härliga vädret förde med sig ett visst fiskesug till mig och praktikanterna, så vi drog ut på ett fiskepass i jakt på hälleflundra. Efter knappt 2 timmars fiske hör vi hur Praktikant-Daniel i fören avger ett högljutt ”OOOOOH” och vi ser honom sitta med ett U-format spö och vi konstaterar snabbt att han har krokat på sitt livs första hälleflundra. Efter 10-15 kämpiga minuter landas fisken och den visar sig mäta hela 148cm! (ca 45kg enligt tabell)

Efter några bilder fick fisken friheten åter och vi fortsatte att fiska på i hopp om fler platta muskelpaket!

Det visade sig senare att det var Daniels dag idag då han snart krokade på ännu en fin fisk som mättes till 125cm. Släppet efter hugger det återigen på Daniels jigg och spöt bugar sig djupt igen, tyvärr gick fisken segrande ur den striden, men med två kanonfina flundror landade kände vi oss ändå nöjda med dagen.

Daniel som häromdagen kröntes till Lubbkungen får väl titulera sig som Flundrakungen idag, men jag ser gärna att någon annan övertar den titeln, snart!!

Väderleksrapporten framöver ser riktigt bra ut så vi räknar med att det kommer fiskas en hel del de närmsta dagarna!

Glad Midsommar på Er!

P1040552_1
148cm flundra, en helt OK start för Daniel!

P1040566
Daniels andra hälleflundra, 125cm!

Nyheter