Första 20+

Publicerad 27 maj 2015 | Skriven av Daniel Andersson

Igår var det äntligen dags för den första torsken över 20 kilo, och det var ingen mindre än Henric Angel som lurade upp den! Angel och co. kom igårkväll och efter middag på restaurangen for de ut tillsammans med Guide-Hence och de hade ett väldigt bra torskfiske med toppfiskar på 20,3kg 19,3kg och 17kg.

Team Lamminluoto hade även de väldigt bra fiske under kvällen och de har själva författat en liten sammanfattning om dagen:

”Hela förmiddagen spenderades på skallarna i norr. Jonny var som vanligt rena fiskemaskinen. Vi andra satt o titta på medans han drog torsk. Även om 3/4 av besättningen hade köpt på sig Storm shad jigg i färgen cd i henrics butik, så var det jonny som hade bäst lycka med sin cd. Den går för övrigt under benämningen abboren i båten.
Vi var rätt slitna när vi kom i land på e.m o beslutade oss för att ta ledigt resten av dagen. Efter att jonny varit i shoppen och köpt på sig mer aborrar, så hade henric övertalat oss om att åka ut på nytt. Så vi ombestämde oss o drog ut i norr vid 20.00. Det ångrade vi inte. Kanonväder, stilla hav, midnattssol & mkt torsk. Denna gången var det jonny som fick titta på när vi andra 3 hade trippelhugg på fin torsk. Carsten putsa sitt PB rejält med torsk på 19.50kg Johan & jari fick torskar som låg på +15kg. Sicken avslutning på dagen.
För övrigt så var carsten inblandat igen, i dagens blunder. Hade nått med en storsej, relingen & en avbruten spötopp att göra. Sej no more!”

Idag har flera båtar riktat fisket efter hälleflundra, vi väntar fortfarande på att det fisket ska lossna ordentligt, men idag kom det första riktiga tecknet på att de stora kanske börjar bli aktiva då Praktikant-Daniel hade en följare som uppskattas till ca 150cm lång (dvs. 40-50kg). Nu väntar vi bara på att de ska börja hugga också! Förövrigt så landades stora mängder torsk och även en hel del sej på upp till 12kg!

DSCN0112

Henric Angel med årets första 20+!
IMG_0603

Jari bänder stortorsk!
IMG_0950

Johan i samma båt som Jari ville inte vara sämre…
IMG_0607

Och slutligen så ville Carsten visa vart skåpet ska stå!

Nyheter