Fortsatt grymt torskfiske!

Publicerad 10 maj 2018 | Skriven av Daniel Andersson
Team Lindh

Team Lindh fortsätter fiska bra och dem har lurat upp ytterligare två flundror varav en togs på riktigt lätt utrustning med 0,17mm lina. Trots att den ”bara” vägde 13kg så bjöd den på en galen fight med flera rusningar som fångstmannen Peter sent kommer glömma.
Det har även hunnits med lite spättamete där både rödspätta och sandskädda strax under kilot fångats.

Idag har dem varit ute på ett långt pass där dem haft galet torskfiske där dem ”kunde fånga hur mycket vi ville” och snittstorleken ligger på runt 10kg.

En av torskarna som fångades var väldigt fet och när vi kollade maginnehållet blev vi alla väldigt förvånade när det visade sig vara skallar från inte mindre än 4(!) fiskar. Två havskatter, en torsk och en långa i en torsk som vägde drygt 10kg som även valde att gapa över en stor jigg. Snacka om glupska fiskar… (Se bild nedan)

I dagarna har två nya gäng anlänt, båda återkommande sedan ett par år tillbaka.
Lars och Patte som har haft fint torskfiske med toppar uppåt 15kg!
Även Team Lindqvist har varit ute idag och hade riktigt bra mängdfiske på torsk men den riktiga toppfisken saknades denna gången.

När torskfisket på Røst är så bra som det är just nu så går det inte riktigt beskriva med ord, man måste uppleva det själv!
Fisket verkar faktiskt vara så bra att det inte är någon som vill släppa ifrån sig spöt för att fota, så fiskebilderna uteblir idag men Team Lindh bjöd på en gruppbild i solskenet!

 

Nyheter