Galet torskfiske!

Publicerad 15 juli 2015 | Skriven av Daniel Andersson

Team Krantz fiskade på länge igårkväll och det senaste vi hörde från dem var att de hade fått uppleva ett sejrace med flera över 10kg, detta var då de var inne för att hämta några mackor så att de skulle orka fiska längre, snacka om att de kör på hårt! Idag har vi inte sett röken av dem ännu då vi själva åkte ut på havet innan de hade vaknat, men så fort vi träffar på dem ska vi luska ut hur fisket har gått för dem!

Jag och Praktikanterna hade tänkt fiska flundra på sydsidan idag och det kändes helt hopplöst då det var precis fullt med torsk överallt och vissa stunder kom vi inte ner till botten innan där satt en torsk på 12-18kg (ja, det var nästan bara stor torsk idag…). Vissa tillfällen hade vi trippelhugg, och vid ett tillfälle 4 hugg samtidigt då jag hade ett passivt spö med ett mete på utöver det jiggspö jag höll i näven. Helt sjukt, galet, fantastiskt, utmattande och förbannat roligt är några ord som kan beskriva fisket.
Vi avslutade dagen med att faktiskt fånga det vi kom för, en hälleflundra på 118cm och 20kg. Jag gjorde ett sista släpp på 80m djup och knappt 20m upp i vattnet sög det tag i grejerna och jag fick känna på lite tunggung, jäkligt kul! Att vi även fick se späckhuggare glöms nästan bort bland allt som hände idag!

Gubbfemman var ute på nordsidan och nötte på torskskallarna, och visst fick de mängder med torsk och även flera fina fiskar på närmare 10kg. Det var ett gäng glada gubbar som kom iland och imorgon blir det nya tag och förhoppningsvis ännu större fiskar!

Dagens lubbkung blev förövrigt Emil ”Pastan” Thun som lyckades landa hela 7(!) lubbar idag. Hur han lyckades med det är för mig en gåta…

P1050127
En av flera grova torskar från dagen!

P1050214
20kg muskelpaket, jäkligt kul!

P1050143
Alexander med ännu en fin torsk!

Nyheter