Kalasfiske för samtliga båtar!

Publicerad 18 augusti 2016 | Skriven av Jakob Sermwiset Persson
Ulf med fin sej!

Idag har det varit en bra dag! Vädret är (som vanligt) helt sjukt bra, strålande sol och svaga vindar. Detta gör att man kan åka var man vill när man vill och det brukar också ge resultat på fisket. Precis som igår så har det fiskats lite allt möjligt. En del av Team Värmland gick all in på spätta och lyckades riktigt bra. Exakt hur många dom fick har jag ingen aning om, men jag skulle gissa på 50-60 st. Även en liten hälleflundra valde att nappa på spättatacklet samtidigt som en rödspätta drillades, kul fight på lätta grejer!

De andra 3 båtarna från Team Värmland har varit på nordsidan och fiskat efter torsk och hälleflundra. Mattias Epperleins båt fick bända en hel del fina torskar med topp på strax över 13 kg!

Johan Strende som styrde den andra båten hade siktet inställt på Hälleflundra. Vi gick igenom områden och taktik noggrant igår kväll. De hade ganska snabbt kontakt med en flundra som tyvärr klev av efter en lång rusning, det kändes hett och de valde att fiska på i samma område. Och det skulle ge resultat… Santtu Sjöberg fiskade sin shadjigg sakta uppåt i vattnet när en flundra bestämde sig för att äta! 15-20 minuters tung kamp senare landar de en magnifik fisk som mäter hela 185 cm! Santtu har fått flera fina fiskar under veckan, sej på 12+ och torsk på strax över 19 kg men dagens fångst får väl ses som den absoluta drömfisken! Vi säger grattis och mycket bra fiskat!

Team Umeå fortsätter även dom att leverera, idag var det återigen stor sej som gällde. De hade bra race med två ritkigt fina toppfiskar på 16kg+. De var inne för lite middag och vila, men nu är de åter ute på samma plats för att försöka fånga ännu större, det ska bli spännande att se hur det går…

Team Eskilstuna hade hyfsat torskfiske och landade också två mindre hälleflundror under dagen. Bra fiskat återigen.

Frederic valde att fiska söder ut idag, vilket visade sig skulle vara en bra plan! De hade ett mycket bra torskfiske där de största låg på över 13 kg. Några enstaka sejar fångades också där en 13 kgs blev störst för dagen. Sara Fingal som är med Frederic sedan igår fick också sin första Hälleflundra, grattis till den!

Mycket att hålla ordning på nu, men jag tror och hoppas att jag har fått med det mesta. En riktigt bra dag på Röst, och mer lär det bli under veckan! Som ni säkert förstår så är humöret på topp i samtliga båtar och vi fiskare vidare i hopp om fler och större fiskar!

Santtu med torsk på 19.2 kg.
Santtu med torsk på 19.2 kg.
Ulf med fin sej!
Ulf med fin sej!
Nytt personbästa på 16 kg, grattis!
Nytt personbästa på 16 kg, grattis!
Epperlein med 13 kgs torsk.
Epperlein med 13 kgs torsk.

IMG_5402

Santtu med dagens höjdpunkt, 185 cm! Stort grattis återigen!
Santtu med dagens höjdpunkt, 185 cm! Stort grattis återigen!

 

Nyheter