Kveitar i parti och minut!

Publicerad 8 augusti 2020 | Skriven av Ella

Under mina år här på Røst har jag aldrig varit med om maken till det kveitefiske som är nu. Hälleflundrorna är rejält på hugget och i alla storlekar.

Oliver från Tyskland landar en grann flundra på 180 cm första fiskedagen. Ett annat team från Tyskland har en monsterflundra på kroken men efter den femte rusningen ner mot botten kliver den av. Tufft men ibland vinner fisken över fiskaren. Det är ju så det är med fiske, den där tappade stora fisken är just den som gör att vi fiskare vill fortsätta fiska för vi vet att den simmar kvar i djupet…. och kanske har vi chans på den igen…

Foto glömdes tyvärr bort på Olivers 180 flundra, så håll tillgodo med en urklippt bild från filmen.

Adolf från Holland fick aldrig någon hälleflundra förra säsongen men i år börjar han försynt med en liten flundra strax under måttet

för att sedan utöka till en på 125 cm. Han är jätteglad och ännu gladare blir han på en av drifterna nästa dag då han krokar ytterligare en kveite och denna mäter 165 cm och blir Holländarnas största för veckan. Kanske var hans flundra något längre då den låg lite böjd i vattnet vid mätning men de enades om att några centimetrar till inte spelade någon roll.

Peter som fiskar i Adolfs båt krokar nästa flundra men vid gaffning går det lite galet och han knäcker spöt och kveiten simmar glatt i väg och Peter blir förstås ”lite” irriterad men väl tillbaka i hamn har lugnet och skrattet återvänt.

Henrik Wigren Fiske&Outdoor, Jönköping har tillsammans med Daiwa tagit fram ett nytt båtspö så detta inhandlar Peter glatt inför nästa fiskedag.

Ny dag och nya möjligheter!
Första driften går och efter fem minuter känner Peter de klassiska kveiteknycken i sitt nya spö och denna gång sitter gaffen perfekt och han landar sin första fisk för dagen som mäter 135 cm och nytt PB.

Någon dag senare utökar han det och flundran mäter 150 cm. Gissa om han bara älskar sitt nya spö 😉

Ibland kommer huggen stenhårt utan förvarning och det var något som Alex fick uppleva. Tyvärr fick han aldrig se flundran.

Holländarna och Tyskarna har drillat många flundror under veckan. Har nästan tappat räkningen faktiskt. Något som är väldigt skoj är att det i år även finns väldigt många mindre flundror så reproduktionen verkar vara i fullgång och att catch & release verkligen fungerar.

Avslutar denna blogg med bilder som talar för sig själv med ett axplock av hälleflundror från denna vecka.

Topp på kveite över 150 cm fram till nu:
192 cm
180 cm
170 cm
165 cm
150 cm

Och mängder från 150 cm och under. En fantastisk rapport, särskilt med tanke på de begränsade antalet grupper som kan resa till Norge i år.



Nyheter