Lätt att bli fartblind

Publicerad 4 juli 2017 | Skriven av Standardspråk för webbplatsen

Det finns en fara som i att som fiskecamp bara beskriva hur bra allt fiske är hela tiden. Det största problemet är att det skapar orimliga förväntningar hos de som kommer för att besöka oss för första gången och dels skapar det ett intryck att det bara är att åka ut och hämta fisk. Så är det inte. Fiske är fiske och det är alltid i slutändan upp till dig själv att knäcka gåtan om vad fisken vill ha. Ibland är det svårare än andra gånger och ibland som nu helt fantastiskt bra. Det jag vill ha sagt är att inte ens här på Røst är fisket alltid superenkelt men vi lovar att vi ger er all hjälp vi kan på vägen för att ni ska lyckas. Besökare ringer ofta in från fisket och berättar vart de är och ber om tips på platser, beten etc och vi har alltid en Camp manager på plats för att hjälpa till här på campen.

För bara ett par veckor sedan använde jag ord som ”trögt”, ”trixigt” och så vidare på bloggen. Så var det då under en begränsad tidsperiod men det är det inte just nu kan jag lova. Nu är det istället så pass bra att det kan vara svårt att inte bli fartblind.

Vi har två killar här från Sundsvall/Timrå som är rutinerade besökare på Røst och Norgefiske i stort. De har fiskat riktigt jäkla bra. De fyllde sin filékvot på en dag så de slapp tänka på det något mer och sedan har de lyckats bra med både sejrace och stortorsk. Och det är då man tittar på deras bilder man inser att man blivit fartblind för varje fisk på deras foton är egentligen en riktig storfisk men då det är bra på Røst får man så många storfiskar att de blir mängdfiskar.

Det enda de egentligen saknade var en hälleflundra för att resan skulle vara komplett. Jörgen fick en fin här förra året på 140cm men Robban hade fortfarande inte fångat en hälleflundra.

Igår krokade han äntligen sin första och resan var en succé!

X antal sejar över 15kg
X antal stortorskar och slutligen och äntligen Robbans första hälleflundra. Røst är grymt om du gör som Robban och Jörgen, fiskar hårt och inte ger upp. Då kommer resultaten. Bra fiskat killar!

Har ni frågor kan ni mejla på info@rostfishing.com eller ringa mig på 0705769214

Nyheter