Lendo/JLT Visar hur man njuter av Röst.

Publicerad 15 juni 2017 | Skriven av Standardspråk för webbplatsen

Under ett par dagar har vi haft kunder här från Lendo/JLT som guidats i två båtar. Tjejgänget fiskade med Henric och killarna med praktikanten Calle Hjelm. Och hur det gick? Man kan väl säga att gänget från Lendo/JLT visade hur man njuter av en vistelse på Röst. De åt bra, de drack gott och framförallt, de fiskade fantastiskt!

Redan första dagen fångade de en enorm torsk på 17,5 kilo och mängder av andra fina mattorskar som de sedan fick professionellt filéade på campen och infrusna för att ta med sig hem. Alla fyllde sin kvot på 15kg file´på två dagars fiske.

Dessutom tappade de en bättre hälleflundra som gick loss efter att ha slagits ett tag.

Men på kvällen var det mycket fiskeprat vid middagen. Båda gängen hade fått uppleva både dubbel och trippldrillningar samtidigt på stor fisk och dessutom på ett lugnt Rösthav!

Dag nummer två av vistelsen var det lite dimmigt på morgonen och Henric föreslog att de tog en rejäl sovmorgon och åkte sedan ut till fyren Skumvaer för att äta sin lunch där.

De fick också möjlighet att gå upp i fyren för att beundra utsikten över fjällen som sträcker sig rakt ur havet.

Sedan hände det!

Veckans fiskedrottning Claudia krokade någonting utöver det vanliga. Detta var någonting helt annat än en torsk eller sej. Det gick snart upp för dem att det var en hälleflundra modell bättre de krokat och att den definitivt inte ville upp till båten. Under en rusning drog den spöet mot relingen och knäckte det i två delar, PANIK!

Men trots allt lyckades de landa en riktigt fin hälleflundra, en sådan fisk många drömmer ett helt liv om! Grattis Claudia!

Även killarna landade en flundra och på kvällen åt de sashimi på hälleflundrakind och drack iskallt, vitt vin.

– ibland är livet helt enkelt så bra!

Nyheter