Magiskt fiske och monsterflundra i ytan!

Share
Facebook
Twitter
Copy Link
https://rostfishing.com/magiskt-fiske-och-monsterflundra-i-ytan/

När vädret är bra så kommer det ofta upp mycket och stor fisk här på Røst. Igår var inget undantag där mängder av torsk, sej och flundra kom upp!

  Team Sundsvall var supernöjda när de kom iland och de berättade om enorma mängder med torsk över 10kg och en fin flundra på ca 100cm. De fick även se 6st havsörnar som seglade över en av öarna och tumlare som simmade runt båten. En riktigt härlig dag helt enkelt!

  Team Hallberg i båt 7 hade också ett bra torskfiske men deras höjdpunkt kom framåt kvällen när stora sejar började jaga i ytan och de hade hugg på varje kast under ett par timmar tills de inte orkade fiska mer… De flesta fiskarna låg på mellan 8-12kg med toppar uppåt 15! En häftig upplevelse och ett fiske de sent kommer glömma!

  För Team Skiöld med skeppare Tommy och Roger var fisket inte sämre… Mängder med torsk med fina toppfiskar och en flundra på ca 17kg som grädde på moset! De fick även sällskap av en liten flock späckhuggare vilket alltid är en mäktig upplevelse!

  Flundralycka!

  Som vanligt skriver Jari Lamminluoto egen rapport från sjön vilket vi tycker är väldigt trevligt! Såhär beskriver han gårdagen:

  “Efter att lite överraskande ha sovit till kl07.00, så åkte vi ut till syd. Första driften tog vi på Nilsper. Och vilken 1:a drift det blev. Vi hade ett helt magiskt torskfiske på den driften. Backen blev fylld på 45 minuter, och toppades med en flundra på 14.6kg. När vi hade ropar dit alla båtarna och skulle ta om driften, så var torsken borta. Men vi har aldrig varit med om ett sånt fiske. Vi prövade lite andra skallar med en del torsk som resultat. I slutet på dagen så drog vi ut till guidebåten som låg utanför ytterskallen. Där fanns gott om torsk. Ytterligare en flundra kom. Den va på 22.6 kg. Nytt PB för Jari. Roligast under dagen var när Jari drog dagens första lubb, och fick då bära Lubba Lover västen. Som tur va inga kameror framme. Efter d så styrde kapten Jari ofta ut på 60 meters djup så att nån annan skulle få västen. Taktiken lyckades, och den stolta västbäraren är idag, Johan.”

  Johan fick äran att bära Lubbalover-västen!

  Jag, Hence och Daniel passade på i det fina vädret att unna oss själva ett långt pass. Redan vid första driften har jag en flundra på cirka 140cm som följer med upp till båten och klipper min jigg, tyvärr gick den lös. Bara någon minut efter krokar Hence på första flundran för dagen och den mäts upp till 125cm, en stabil bit. Sedan var det Daniels tur att få känna spöböj, en flundra på 115cm som bjöd på en härlig fight! Allt detta hände under cirka 10 minuter…

  125cm flundra för Hence
  115cm krafpaket!

  Vi fortsatte att nöta på en stund innan vi bytte plats och det som hände där kommer vi nog aldrig att få uppleva igen.. Det hela började med att vi stötte på ett stim med torsk där alla var runt 15kg, strax därefter hade Hence landat två flundror! Vi lade om driften och fiskade av lite djupare vatten, där jag (Carl Johan) krokade på en torsk på 8-9kg när jag får upp den till ytan så skymtar jag något enormt bakom min torsk, en flundra som vi uppskattar till att vara en bra bit över 200cm….. Denna flundran bryter vattenytan och ligger bredvid båten där den börjar tugga på min torsk och fortsätter sedan med att simma ner mot djupet, jag försöker kroka men tyvärr spottar flundran ut torsken igen… En helt fantastisk upplevelse som vi delvis har på film! Kolla länken nedan!

Untitled-1
Artikel skriven av Daniel Andersson