Magiskt spättafiske och skallarna levererar!

Publicerad 11 maj 2016 | Skriven av Daniel Andersson
Erik med en 14+

Vädret under tisdagen var helt fantastiskt bra, och när sedan prognosen visar rejäl blåst onsdag-fredag så passar våra gäster på att fiska så mycket de orkar när det är läge! Idag finns det mycket att skriva om, så jag tar det grupp för grupp:

  Esa o Co. började dagen ute på skallarna där det stod mycket fisk, men de var lite svårflörtade. Trots det fick de några fina fiskar på 10kg+ innan de begav sig mot grundare vatten för att meta spätta. De har tidigare under veckan haft ett helt magiskt spättafiske och det fortsatte i samma anda. Totalt har de fått ca 150st rödspättor med toppfiskar på 2kg, helt galet…
  Idag är siktet inställt på flundra till att börja med, men spättorna kommer nog få sitt de med!
  Metet efter rödspätta är fantastiskt roligt och rekommenderas starkt för er som kommer till Röst!

Team Ekvall började sitt fiske på nordskallarna och fick ett gäng fina torskar och 3st flundror upp till 11kg! De var även ute sent igårkväll och inatt fick jag ett SMS som löd i stil med ”stannar ute någon timme till, bra flundrafiske!” Så snart grabbarna har vaknat ska jag ta reda på vad det betyder!

  Team Cabraja hade lite svårigheter att hitta den stora fisken, men de fick mängder med torsk i mindre kaliber. Idag är siktet inställt på flundra på nordsidan och det är fina förutsättningar för ett bra fiske!

Janne och Erik Asplund hade sällskap av mig i båten och vi for ut på skallarna vi också. Fisket var till en början ganska trögt i den starka strömmen, men vi inledde dagen med en torsk på 14kg och sedan dubbelhugg på 10+ sej. Framåt eftermiddagen sken solen och då exploderade fisket, dubbelhuggen och trippelhuggen regnade tätt och snittstorleken var på över 10kg. Mängder med storsej upp till 13kg och torskar där toppfisken låg på strax under 20kg!
En bra avslutning på deras visit på Röst, nu sitter de på flyget påväg hem till ett varmare Sverige!

  Ett av många dubbelhugg på storsej!
  Ett av många dubbelhugg på storsej!
  Erik med en 14+
  Erik med en 14+
  Inte riktigt 20kg, men en fantastisk torsk!
  Stooor torsk!

  Far och son bänder!
  Far och son bänder!

Nyheter