Ny flytbrygga och fler nyheter!

Publicerad 9 augusti 2018 | Skriven av Ella

Mycket är nytt på campen. Vi har fått en ny flytbrygga och skapat ett kit som du får med dig ut på sjön vid fisket. Det innehåller b.la ett första hjälpen. Nytt för i år är även fiskeregistrering.

Vad innebär då det?
Den nya lagen säger att de camper som är oregistrerade får gäster endast ta med sig 10 kg filead fisk eller fiskevaror. Vi är en registrerad camp och har tillstånd för varje fiskande gäst att ta med sig 20 kg filead fisk.

När du åker hem får du med dig ett dokument där det står att du fiskat på vår camp och har lov att föra ut den högre kvoten.

 

Gammal i gården, men något som du kanske inte känner till är att vi har en lunch restaurang här på campen och här jobbar Svenske kocken Daniel som lagar fantastisk god mat. Serveringen är öppen måndag till fredag 11:30 och stänger 14:00

Det var en kompis till Daniel som hade fått jobb här på ön…

Daniel, foto. Hjalmar Rechlin

Daniel satt på tåget hem till Skåne när han fick samtalet.
Då  var han på väg hem från ett längre tids jobb i England som kock. Han tackade omedelbart ja till att åka till Røst…..Det var för 16 år sedan.

Det blir många timmar på sjön och det är inte alltid du orkar ställa dig och laga mat själv! Då finns vår lunch restaurang och har du riktigt tur och fångat lite extra fisk händer det att Daniel lagar fish and chips. Den kan göras på torsk, sej, hälleflundra.

Ninni, med hennes största torsk än så länge på 14,5 kg

 

 

Nyheter