Nytt årsbästa!

Publicerad 28 juni 2015 | Skriven av Daniel Andersson

Gårdagen var en väldigt lyckad dag på Röst! Fantastiskt väder och ett fiske som var helt sjukt!!

Vi kan börja med att skriva om Team Roar där personbästan slogs många gånger om på både torsk och sej.
Richard från Estland kom hit under fredagskvällen och efter några timmars fiske hade han ökat på vikten på sitt livs största fisk från 850gram till 14,5kg tack vare en riktigt fin sej som inhalerade hans jigg!
Det landades även en hel del torsk på över 10kg och massor med sej mellan 6-10kg

Praktikant-Daniel var ute tillsammans med sin pappa och bror och de hade en riktigt bra dag med torsk upp till 21kg, sej upp till 15kg och en hälleflundra på 100cm. De tappade även en större flundra som gjorde 3 ordentliga rusningar innan den spottade ut jiggen…

Team Ekvall gjorde ett försök på ett grundflak som är relativt ofiskat i år, och det gav utdelning! På en drift landade de mängder med torsk över 15kg med en toppfisk på hela 22.84kg och bara en kort stund senare landade de en flundra på 85cm. Efter detta la de lite tid på riktat flundrafiske och då fick de ytterligare en på ca 85cm!

Men bäst fiske hade nog Team Hafner…
När de kom iland igårkväll var det med stora leenden och trötta armar och de berättade om ett fiske som översteg deras förväntningar och även deras vildaste drömmar.
De hade ca 80 fiskar landade fördelat på 3 personer, där minst 40st var över en meter långa och de största torskarna låg på 21,9kg och 22,9kg!!! De fick ännu en riktigt stor torsk som var hela 135cm lång som de inte vägde. Men att den var på över 20kg är det ingen tvekan om!

Även idag har det varit en riktigt bra dag där Team Roar landat mängder med torsk över 10kg där den största låg på 13,8kg och de har även fångat en hel del stor sej!

Övriga båtar är fortfarande ute och fiskar och det ska bli kul att se hur de ska lyckas toppa gårdagen!

P1040720
Richard jublar medans han drillar storsej!

P1040729
14,5kg sej!

SONY DSC
Janne med en brutal torsk på 22.84kg!!

SONY DSC
Steven Ekvall med en liten flundra!

Nyheter