Rivstart på säsongen 2016!

Publicerad 9 juni 2016 | Skriven av Standardspråk för webbplatsen

Ja denna säsong har verkligen startat på bästa tänkbara sätt. Vi har haft bra ”snurr” här på campen med mycket nöjda kunder och ett fantastiskt fiske.
Fisket efter hälleflundra har aldrig varit så hett. Under mina år här på Röst har jag inte varit med om att det har fångats så mycket hälleflundror. Merparten av fisken som fångas ligger mellan 105-115cm. Lägg därtill några riktigt stora fiskar. Ett 10-tal fiskar över 140cm med Branislavs gigantiska hälleflundra på 210cm på topp. Detta är den fjärde största flundra som någonsin fångats hos oss här på campen.

210cm, ca 125kg!
210cm, ca 125kg!

Även Thomas i grupp Elfgren har slagit till med en riktigt stor fisk iår på hela 193cm.

193cm!
193cm!

Torskfisket denna säsongen har inte varit riktigt så enkelt som det brukar vara. Detta beror mycket på de starka strömmar som vi har haft under våren. Ekolodet är fullt med torsk men problemet har varit att nå ner till dem, och inte fiska för fort.
När strömmen väl avtar blir det lättare och många gäster har upplevt ett helt magnifikt fiske efter torsk. Hur många Torskar över 18kg har jag inte koll på men det är vardagsmat här på Röst. Största torsken iår fångades av Johan Holmberg och vägde 24kg.

24kg fångad av Johan Holmberg!
24kg fångad av Johan Holmberg!

Även fisket efter sej har börjat helt grymt! Röst har som de allra flesta vet världens bästa sejfiske. Under försommaren brukar vi dock sällan fånga de allra största individerna men stora mängder mellan 10-14kg har gått bet på speedjiggade jiggar.
Med 10-20st över 15kg samt en stor 18kg på topp visar vi att det är Röst som gäller om det man gillar att fiska stor sej.

Undertecknad med en stor sej på 18kg
Undertecknad med en stor sej på 18kg

Utöver ”de tre stora” kan nämnas att Rödspätta fisket är lika bra som vanligt. Grupp Esa, som har varit hos oss sedan många år spenderar numer större delen av sin tid här på Röst efter att fiska just rödspätta. Cirka 200st fångades under deras vistelse med en 2kg fisk på topp.

Alexander med en rödspätta på 1,5kg
Alexander med en rödspätta på 1,5kg

Vädermässigt har har säsongen varit väldigt växlande. Allt ifrån spegelblankt hav till hagel och 13m/s. Men det är bara ett fåtal dagar som vi inte har kunnat åka ut på sjön för att fiska. Röst ligger väldigt väderskyddat då man kan köra ut från campen både åt norr samt åt söder för att fiska. På de stora grundflaken som ligger i närområdet från campen kan vi fiska hälleflundra och rödspätta när det blåser mer än 10m/s.

Ett spegelblankt hav
Ett spegelblankt hav

Mycket nöjda kunder samt ett väldigt bra fiske har gjort att intresset inför 2017 är väldigt stort. Flera veckor är redan fullbokade. Finns det funderingar på att boka Maj samt Augusti 2017 är det hög tid att kontakta mig på henric@rostfishing.com då det redan börjar att bli väldigt fullt.

Just nu bemannas campen av mig, Henric som kör guidningar. Alexander jobbar som campmanager/guide. Dessutom har vi 2 praktikanter, Casper och Patrik från Sportfiskeakademin i Forshaga.
Ni som är på väg upp till oss, vänligen meddela Alexander när/hur ni kommer till Röst så att han hinner förbereda.
Alexander nås på Alexander@rostfishing.com alt. +46760337171

Nyheter