Säsongen 2015 Maj-Juli

Publicerad 25 juli 2015 | Skriven av Standardspråk för webbplatsen

Då vi snart har haft öppet campen i 3 månader känns det på plats med en liten summering från fisket som varit denna säsong.

Fisket har, precis som alla andra säsonger, varit väldigt, väldigt bra.

Flundrafisket började något trögt med väldigt få stora fiskar, dock mycket fisk mellan 10-20kg.
Jag fick själv vara med att bevittna när detta mönster bröts då Ingmar Boström i början av Juni kämpade upp en riktig best på 235cm (180kg enligt tabell). En fisk som släpptes tillbaka efter fotografering.

Denna fisk som är en av de absolut största flundror som någonsin har fångats blev ett nytt camprekord. Senast en flundra av denna kaliber fångats vet jag inte exakt men att det är den största i Norge under hela 2014 samt 2015 är jag säker på.

Flundran gick bet på en död sill fiskad över grundflaken bara några minuters båtfärd från campen. Detta är den största flundran som spö fångats på sill. Världsrekord i sillfångad flundra??? 🙂

Torskfisket är som vanligt mycket stabilt på Röst. Självfallet finns det vissa veckor då det kan vara lite svårare att hitta dem. Men stora torskar har fångats av samtliga grupper under säsongen.

Antalet med 20kg+ torskar är kanske något färre än föregående säsong men när det kommer till fiskar över 15kg är det nog ganska likvärdigt med 2014. Största torsken på campen än så länge en fisk på 23,74kg fångad av Carl Johan Tennander.
Jag är dock övertygad om att det kommer att komma upp en större fisk inom de kommande veckorna.

Sejfisket, som är det bästa i världen, börjar snart komma igång på allvar. De stora sejarna brukar anlända nu i slutet av Juli för att sedan stanna säsongen ut.
Det riktade fisket efter storsej är ett fiske som växer mer och mer.
Fiskeentusiaster från bl.a Sverige, England och Tyskland kommer under de kommande veckorna att rikta fisket efter de gråa torpederna. Fisketeknikerna efter sej har förfinats de senaste åren då stora sejar fångas i ytvattnet med lättare utrustning och drag. Detta är ett av det mest brutala fiske som kan bedrivas i Norden och kan jämföras med flertalet mer exotiska destinationer.

Att de största sejarna brukar fångas i Augusti och September är ingen hemlighet, trots detta har Carl-Christian Haglund i Team Krantz redan fått en riktigt stor sej på 19,10kg. Kanske är detta den största sejen som fångats i hela Norge under 2015?

Som vanligt när vi kommer in i Sejsäsong anländer vår Sej-expert Felix Lundin. Felix kommer att ta över ansvaret på campen efter Daniel Andersson som har spenderat mer än 2 månader i fiskeparadiset på Röst.
Vi tackar Daniel för ett kanonjobb under dessa månader.

Sist men inte minst måste jag berömma våra praktikanter från Sportfiske Akademin i Forshaga. Alexander Lindgren, Daniel Salomonsson och Emil Thun har visat att det kommer bli lätt att få tag i bra personal för sportfiske-entreprenörer i framtiden.

Så nu taggar vi till inför sista delen av 2015.
Campen är så gott som fullbokad och mängder med spön kommer att stå bugade under hela Augusti i fiskemeckat på Röst.

Over & Out från ett regnigt Jönköping
Henric Wigren

Kollage
Super-Praktikanterna
Kollage Praktikant
Super-Praktikanterna

 

Nyheter