Sejrace!

Publicerad 11 augusti 2018 | Skriven av Ella

Makrillen kommer in i stora flak och då vaknar hungern i sejen.

Det är tidig morgon och solen är på väg upp. Nu i augusti är det ingen midnattssol kvar så solljuset välkomnas denna morgon och det blir dags för fiske.

Väl ute på plats ser vi hur fåglarna samlas i stor flock och börjar dyka hejdlöst. Jag fiskar ensam från min båt och ligger nära Jonas Larssons båt och ropar på vhf:n – Ella till båt 1 kom. Titta föröver det är sejrace, kör mot fåglarna och släpp sedan ut ca 60 meter lina, trolla i fyra knop och håll stenhårt i spöt för nu jävlar smäller det!

Det sprakar till i min radio och Johan som fiskar med Jonatan Jörlås vrålar glatt i radion -var var var?

Jonas Larssons båt är först på plats!

 

Bilder säger mer än tusen ord

 

Efter ett tag är alla helt slutkörda i muskler och kraften trynar. Nästa sej som hugger utöser gapskratt i båtarna, armarna är fulla av mjölksyra och vi nästan ber om att få slippa  fler hugg då kraften i armarna som finns kvar knappt räcker till att veva.

 

Och efter ett sånt här race är det inte bara armarna som är slutkörda utan även fingrar med små sår och linor som skapat små härliga snitt i fingrarna. Det är tur vi har plåster på campen.

Johan plåstrar om sig efter dagens sejrace.

 

Anton Tsvetkov, minns ni killen som fiskar från sin kajak?

Han krokar en hälleflundra stor som bara den och under en halvtimme kan han inget göra då hälleflundran drar iväg som ett godståg. I över en halvtimme i fyra knop håller han sten hårt i spöt , balanserar sin kajak och åker bara med.

Ikväll gör Anton radio pod med mig och vad den kommer  handla om har jag ingen aning om men kanske avslöjar han hur det slutade med kajak VS. havets godståg!

 

Ikväll blir det att kosa oss med gött fiske tjöt!

Nyheter