Soligt, vindstilla och bra fiske!

Publicerad 1 augusti 2015 | Skriven av Jakob Sermwiset Persson
Big Coalie!

Då har det gått ännu en dag här på Röst, och man kan väl säga att det är precis som vanligt! Många fina fiskar har landats i samtliga båtar. Under natten fiskades det sej och torsk med bra resultat. Flera sejar över 15 kg, en hel del torsk mellan 10-15 kg samt en riktigt fin torsk på dryga 20 kg som landades av engelsmännen!

Idag har båtarna varit mer utspridda runt ön. Engelsmännen valde att fortsätta jaga sej på nordsidan, medans svenskarna åkte söder ut för att fiska torsk och hälleflundra. Alexander och Leo var ute tillsammans med Tony och Bryan och hade ett lyckat pass efter rödspätta!

Engelsmännen hade stundtals väldigt bra fiske och fick många sejar över 10 kg och några st över 15, bra fiskat återigen!

Svenskarna är fortfarande ute och nöter, så den rapporten får vi spara tills imorgon! Jag och micke tog en sväng ut för att fiska hälleflundra. Ganska omgående nöp jag på en liten flundra på 12-14 kg som snabbt släpptes tillbaka ner i djupet. Vi tog några drifter till men lyckades inte landa fler plattfiskar. Några torskar i mindre format var det enda som ville ha våra sejar.

Vi har haft en grymt fin dag med strålande sol och nästan ingen vind. Engelsmännen håller just nu på att förbereda sig för ytterligare ett kväll/nattpass, lär bli en fin midnattssol och förhoppningsvis många stora sejar!

Fin dubblé!
Fin dubblé!

image

Big Coalie!
Big Coalie!
Bryan med en stabil 15 kg+ sej!
Bryan med en stabil 15 kg+ sej!
Tony med fin torsk!
Tony med fin torsk!
Far och son med 20 kg+ torsk och en fin sej!
Far och son med 20 kg+ torsk och en fin sej!
Liten Kveite
Liten Kveite

Nyheter