STOR Flundra på HASPEL!

Publicerad 16 maj 2016 | Skriven av Daniel Andersson
210cm, ca 125kg!

Igår var det en riktigt bra dag här på Röst. Solen sken och alla på campen var väldigt fiskesugna, så alla båtar var ute länge på dagen, och det gav utdelning!

Team Ekvall hade sin sista fiskedag och de fortsatte att bända flundra. Niklas började bli lite trött på att se Steven och Janne posera med sina flundror, så denna gången var det hans tur. När fighten var över kunde han stoltsera med en riktig praktflundra på 137cm och 37kg! Det var inte slut där, utan han passade på att ta en till när han ändå var igång, denna var 122cm lång och krokades av vid båtkanten för en snabb återutsättning. Janne och Steven tog såklart varsin de med, dock av mindre kaliber.
Totalt fick Team Ekvall 19 flundror på 5 dagar med toppfiskar på 153cm och 137cm, grymt bra fiskat och grattis till fina fångster!

Men dagens höjdpunkt var i en helt annan viktklass…
Branislav Cabraja har kämpat hela veckan för att få en flundra, han har haft flera som har följt hans bete upp till båten för att sedan retsamt vända tillbaka ner i djupet, men ingen har låtit sig luras.
Men, som trissreklamen lyder: ”Plötsligt händer det”. En liten torsk tog Branislavs bete intill bottnen på 30 meters djup. När han sedan börjar veva in den så kommer han inte mer än halvvägs innan det tar tvärstopp. Spöt bugar sig djupt, haspelrullen(!) börjar tjuta och kampen är igång. Efter 20 minuter ringer han till mig och säger att han inte kan lyfta fisken och han misstänker att den är över 50kg. Jag ringer till Team Ekvall som åker dit för att assistera honom.

210cm, ca 125kg!
210cm, ca 125kg!

Nyheter