Summering Maj

Publicerad 17 juni 2014 | Skriven av Standardspråk för webbplatsen

Efter en minst sagt lyckad första del av denna säsong har jag kommit hem och tillbringat lite tid på hemmaplan. När jag tittar tillbaka på fångsterna under Maj så är det mängder med fina fiskar som har landats.

Torskfisket har varit helt fantastiskt, mängder med torsk över 15kg har landats och även ett 10-tal över 20kg. Ofta brukar det komma perioder på några dagar då torskfisket blir lite svårare men under Maj i år så har jag inte upplevt någon sådan period. Fisken stod konstant mitt på eller på branterna till skallarna. Mellan 20-40meter.

Sejfisket brukar vara bra i Maj men det är verkligen inte ”prime time” för storsej då de kommer lite senare på sommaren. Trots detta högg storsejar varje dag och man nästintill samtliga av våra gäster har fått uppleva sejrace alá dubbel/trippelhugg med 10kg+ sej. Som grädde på moset har jag lyckats att landa 2 stycken sejar över hela 17kg i min båt. Detta är första gången det har hänt för mig i Maj. Jag undrar var detta kommer att sluta då storsejen anländer i slutet av Juli.

Flundrafisket har varit riktigt bra när koden väl knäcktes. Till en början fiskade vi av gamla heta spots inne på grundvattnet mindre än 20meters djup. Vi landade några fåtal men inte alls vad jag är van vid. Taktiken ändrades och vi började att söka på något djupare vatten 20-40 meter, precis utanför våra vanliga spots. Där stod fisken, och äntligen kunde man känna på kraften av ”de platta”. Mycket fisk mellan 10-20kg, faktum är att det ett tag bordades flundror i parti och minut. Men det tog ytterligare någon vecka innan den första riktigt stora flundran narrades av Jocke Svärd, en fisk som mättes till 160cm innan den fick simma tillbaka. I bara farten kom det upp några 30kg fiskar och därefter toppade Jussi med ytterligare en grym fisk på 160cm. Team Molin var den grupp som fick flest flundror på kroken, Daniel Molin lyckades med bedriften att narra hela 5 st första dagen på Röst. Det händer inte alltför ofta.

Vädret har även det varit riktigt bra denna säsong. Under mina 5 veckor på campen har det endast varit 1 dag som vi inte har kunnat komma ut på sjön pga vinden. Självklart så har vi haft dagar då det inte har gått att fiska torsk och sej men de perioderna har blåst bort fort och oftast har det gått fint att komma ut redan dagen efter.

Jag tackar samtliga gäster som har besökt oss under Maj månad och hoppas på ett återseende. Många glada miner och minnen har förevigats på Röst denna säsong och jag håller tummarna för att resterande del av sommaren fortsätter i denna anda.

Hälsningar Henric Wigren

Topp 3 Torsk

  1. Micael Lind – 25kg
  2. Fredrik Fält – 21,6kg
  3. Mikael Dolk – 21,5kg

Topp 2 Sej

  1. Mikael Dolk – 17,5kg
  2. Jerome Vangheluwe – 17kg

Säkert ett 10 tal sejar har vägts till över 15kg innan de har släpps tillbaka

Topp 3 Flundra

  1. Joakim Svärd – 160cm
  2. Team Jussi Väänänen – 160cm
  3. Frederic Jullian – 130cm

Mikael Dolk

Micael Lind

Team Väänänen

 

 

 

Nyheter