Team Andrei

Publicerad 15 juli 2020 | Skriven av Ella

Efter tre hela resedygn anländer våra gäster från Finland. De är trötta och slitna. Det enda de faktiskt pratar om är att få duscha och sova en stund. Dem längtar att få ur träsmaken ur baken efter alla mil. Trötta men vid gott humör lommar de in i sina stugor.

Första fiskepasset morgonen efter!
Ja, det blir bara en kort stund för alla i båten blir sjösjuka och åker in. Matintag, handla sjösjuke tabletter och sova.

På kvällen är de vid god vigör igen och ska åka ut. De får tips om kveite plats och vad de behöver tänka på om de får hälleflundra eftersom de fiskar med elrullar. Klockan 00:00 plingar det till i min telefon och en lycklig Andrei har fått sin första kveita.

Andrei berättar högt och ivrigt hög på adrenalin hur han fick kämpa i två och en halv timma. Hälleflundran drar ut 400 meter lina. De kör efter. Flundran sticker igen. Mer lina. Kör efter igen. Äntligen vid båten misslyckas gaffningen, batteriet till elrullen tar slut. Skiftar batteri och dansen fortsätter. Tillslut sitter gaffningen perfekt och hon landas. De bestämmer sig för att åka in till campen för efter denna fight orkar de inte fiska mer.

Stort Grattis Team Andrei.


Nyheter