Team Kiki…

Publicerad 23 juli 2020 | Skriven av Ella
fr.v Jessy, Dominique, Phillipe, Kiki

Vilka dagar!
Sol, vindstilla, ösregn och kuling. Røst visar alla sina sidor denna vecka… men dessa inbitna fiskare har bara stora leenden på sina läppar. Det som är intressant med fransmän är att de ofta spinnfiskar med lite lättare jiggskallar och de är enormt skickliga tekniskt. Något som de tycker är extra skoj är att fiska med popper på sejen. De explosiva huggen och se när de kommer i ytan skapar extra adrenalin och hugger gör de med sån kraft att det gäller att hålla ordentligt grepp i spöet.

Dominique

Givetvis är det inte bara popper som gäller för dessa herrar. De har med sig det mesta av beten som de testar. Jessy behövde vila armarna en stund efter allt drillande och han fick sig en rejäl överraskning när han lät sin jigg hänga och små guppa lite 10 meter ner medan han vilade. Plötsligt ser han en mörk skugga komma upp från djupet och han hinner knappt fatta vad som händer förrän han hör rullskriket. Och som han själv säger efteråt. Det är ju sådant här som gör att man vill komma tillbaka nästa år. Det här fisket skapar mersmak!

Jessy

Strömmarna blir starkare vid nymåne och det eggar hälleflundran eftersom de gillar fart i vattnet och jagar mer då. Det gör att detta gäng riktar in sig på kveitefiske såklart.

Jessy är först ut med att drilla sin allra första flundra och blir lite förvånad över hur kveiten beteer sig både vid hugg och drillning. Han är en van saltvatten fiskare från varmare vatten. Flundran är ju ofta lite försiktigt och små smakar lite först på betet eller agnet innan den bestämmer sig för att hugga till skillnad från torsk och sej som hugger så fort de har en chans.

Jessy

Det pågår en intern tävling i denna båt och de har ett poängsystem. Varje dag för de bok över arter, flest och störst fisk så klart!

Under veckan har det fin lirats med vilket agn som attraherar mest och på vilket sätt det ska tacklas. Det här värmer en fiskecamps hjärta med innovativa sportfiskare.

Lubben var minst populär men sej och makrill gillade både kveiten och torsken.

Vissa dagar är torsken på små fläckar spridda över flera skallar andra mer koncentrerad till en specifik skalle för dagen.

Jessy, Phillipe
Phillipe
Jessy

Fransk Cuisine
En perfekt avslutning på en fiskedag är att tillaga sin fisk och vilka fantastiska smaker de franska köket har….oh la la!

Vad sägs om örtmarinerad grillad torsk?

Eller friterad torsk med läskande vitt vin till!

Men hur gick det då med sandormarna och rödspätta fisket? Visst fungerade de sandiga varelserna för plattfisket och den klassiska räkan.

Team Kiki med vänner kommer tillbaka nästa år igen och Tackar för sig för denna gång.

Nyheter