Team Nill, Tyskland

Publicerad 26 augusti 2020 | Skriven av Ella

Enligt sägnen väntar en skatt där regnbågen slutar…

De står upp med tuppen i ottan och lägger ner all tid på fisket. Jag blir lite full i skratt när jag tittar ner i deras frysbox och ser att den är fylld med jordgubbsglass!

Filerummet står tyst. Jag hör mummel och fnissande ifrån omklädningsrummet, öppnar dörren och kikar in. De sitter och mumsar på varsin glass med världens härligaste leenden på sina läppar. Ernst kliver in i rummet med sin filmkamera och dokumenterar. Det är hans uppgift att filma och fota deras vistelse här.

Första dagen blev det visst lite väl bråttom att rigga ihop fiskespöna och Ernst upptäcker först ute på havet att hans kamrat som snällt hjälpt till med hans spö, hade satt rullen upp och ner!

Det gick väl sisådär att fiska på detta sätt men ett gott skratt fick de i alla fall åt fadäsen. De följande dagarna blev Ernst tvungen att stanna på land, hans knä fallierar efter en operation och har helt enkelt för ont för att åka ut och fiska så det där med foton ute på havet blir det inget av med. Det fotas på bryggan istället.

fr.v. Martin, Daniel, Andreas

Vädergudarna leker lite rövare vindmässigt men det är inget som stoppar dessa herrar från att ge sig ut på havet. Den magiska kveiten leker katt och råtta med Team Nill. Revar sejar och jiggar och nappar försiktigt. De har haft ett ordentlig hugg men under tredje rusningen kliver tyvärr kveiten av.

En dags fiske återstår för Team Nill.
Och vem vet….kanske ligger det en hälleflundra i deras frysbox i morgon som vaktar jordgubbsglassen.

Nyheter