Team Nyberg från Skåne!

Publicerad 3 augusti 2020 | Skriven av Ella

Det är första gången som Team Nyberg är på Røst och vilken start de har. Hälleflundran på kring 180 cm är gaffad och deras jubel och glädjeskrik ekar över Røsthavet. De dansar i båten och i allt glädjerus och hurrande tar det en stund innan de kommer på att ett tailrep runt stjärten ska sättas på för att säkra och kunna mäta. De hinner precis ta tag i repet men då händer det som ingen fiskare vill uppleva. Kveiten ruskar till med huvudet och hoppar av gaffkroken och simmar ner i djupet. Åter igen ekar deras röster över havet men denna gång med ord som inte tål att skrivas.

De fick aldrig några foton som minne men ett bildurklipp från filmen ser du här.

Luften går ur grabbarna så de åker till hamnen och tar en sörjande öl med ett hopp om nästa fiskedag och viktig lärdom.

Dagen börjar med torskfiske och här landas fina torskar och stämningen i båten är på topp igen.

Strömmen blir starkare och det är dax för sej och hälleflundrafiske. De byter plats och sätter igång. Thomas känner ett rejält hugg och till en början tror han att det är en kveite. Massiva rusningar och dansen hade bara börjat, efter ett tag känner han igen den nyckfulla sejens sätt att strida på och kanske är det ett nytt PB på gång!

Javisst är det så. 14 kg!

Thomas är het denna dag och landar även en fin kveite.

Det blev visst lite party på kvällen in på småtimmarna så i skrivande stund ligger de och sover, trötta efter fisket eller kanske nattens festande 😉

Team Nyberg har fått känna på många spöböj under sina dagar här.

Och vacker kvällssol.

Fisket på Røst är helt amazing nu! Fler rapporter strömmar in om stora kveitar och vad sägs om att ett team på två dagar har landat 13 stycken hälleflundror men mer om det i nästa blogg!


Nyheter