Ut på tur aldrig sur!

Publicerad 27 juli 2020 | Skriven av Ella

Denna säsong är något annorlunda mot tidigare år. Ett tag var det osäkert om campen skulle kunna öppna säsong 2020. Men, så kom beskedet att Norges gräns öppnade till fler länder och gäster som haft is i magen och inte bokat om till säsong 2021 kunde nu komma. I dagarna öppnades gränsen för några län i Sverige och nu har vi vår första svenska grupp för i år….

– kan bara säga att de är super laddade och i skrivande stund är de ute på havet och drillar fisk såklart!

Norge rekommenderar sina landsmän att semestra i sitt hemland och det har märkts av här på vår lilla ö. Det som är extra skoj är att det blivit flera spontan guidningar med folk som knappt fiskat förut. När man inte är en inbiten sportfiskare blir det mycket att hålla koll på. Detta fiske är ganska tungt när man är ovan. Havsfiskerullar utan linspridare, mothugg, drilla fisk, vev-teknik osv. osv.

fr.v. Ella, Tor, Eirik

Det blir en dag på havet med ny kunskap och massa fisk. Jag älskar att lära ut och instruera och det coolaste efter ett par timmar är att höra gäster säga;
– nu har jag en torsk! Det känner jag på knyckarna i början.
– nu har jag en sej för de fightas mycket mer!

Hege

Hege är den första som får fisk. Och vilken glädje! Hennes livs första fisk på havet.

Tor

Tor drar strax därefter en rätt stökig och uppkäftig torsk. Fisket är igång och mina gäster vill bara fortsätta fiska, ingen tid för fler bilder under torskfisket. Det skrattas och jublas i båten för ett sånt här fiske visste dem inte att det ens existerade. Jag har fullt upp med att kroka av deras fiskar.

Strömmen blir starkare så vi byter plats för sej fiske. Nu är det sonen Eirik som visar musklerna och vevar som en tok för att trigga sejen och det ger resultat.

Eirik

Efter ett gäng fighter och stenhårt vevande börjar Eiriks arm värka av mjölksyra så vi testar en kort stund på hälleflundra innan vi åker i land.

Behöver knappats sägas att Eirik blev artkung, fick flest fisk och störst. Kveiten sattes fint tillbaka och är nu på tillväxt till nästa gång de kommer till Røst.

Det värmer i hjärtat när gästerna skickar tack mail eller meddelanden efter deras dag på havet. Dessa minnen ger både energi och glädje.

Så, ut på tur och aldrig sur för på havet skapas minnen för livet!

Tight lines // Ella

Nyheter