Vi praktikanter tackar för oss!

Publicerad 1 augusti 2016 | Skriven av Standardspråk för webbplatsen
Casper med personbästa på Sej!

Nu är det dags för oss praktikanter att tacka för vår tid här på röst, efter 3 respektive 4 veckor för Melker och Karl samt 10 veckor för Casper har vi hunnit med en hel del!
Under våran tid här på Röst har vi fått deltagit i de arbetsuppgifter som finns att göra här och runt om campen, för att nämna några har vi tillexempel hållit campen snygg och ren, snickrat, målat, hjälpt kunder, skötigt om båtarna och allt som hör till.
Vi har även fått turen att följa med Alexander ut på guidningar där vi lärt oss otroligt mycket om verksamheten och arbetet, Casper som även har fartygsbefäl har provat att gratisguida på egna fötter med extremt nöjda kunder i båten.
Men som belöning för hårt arbete har vi fått möjligheten att fiska en hel del i dessa fantastiska vatten, och fisket här uppe har varit en omställning förhållande till vad vi är vana med. Fisket här uppe har vart extremt roligt och vi har framförallt haft bra fiske på sej, torsk och hälleflundra men det har också kommit upp några andra arter som tex rödspätta, lubb, simpa, sandskädda och även långa. Många fina personbästa har knäckts och här är några av dessa!

Casper från Sportfiskeakademin
Casper från Sportfiskeakademin
Dubblé 18 och 20,5kg torskar
Dubblé 18 och 20,5kg torskar
Melker med nytt pb på flundra 118cm
Melker med nytt pb på flundra 118cm
Karl Med sin livs största flundra 118cm Grattis!!
Karl Med sin livs största flundra 118cm Grattis!!
Casper med fin Rödspätta!
Casper med fin Rödspätta!

En stor sak som har varit extremt nyttigt med denna praktiken det är att man har fått lärt sig väldigt mycket om hur man bedriver en fiskecamp och allt som hör till. Det gäller att vi lär oss hur man hanterar gäster på ett bra sätt för att kunna leva upp till dem förväntningarna som finns runt ett serviceyrke.
Vi får också lära oss hur viktigt det är att alla kugghjul måste vara på plats för att verksamheten ska rulla och fungera så att kunderna får en bra upplevelse.
Och vi har fått lära oss väldigt mycket om säkerhet till havs vid denna typen av fiske, för det finns väldigt många saker som kan gå fel och därför måste vi kunna hantera och förebygga dessa typer av händelser på bästa sätt.
Men en av de absolut bästa sakerna vi fått göra här är att snacka med kunderna och träffat så mycket nytt folk, även få en inblick i deras sida av branchen vilket är otroligt viktigt.

Jag (Casper) vill personligen tacka för min tid här på Röst som har varit det absolut bästa tänkbara praktiken för mig, under mina tio veckor här har jag träffat vänner för livet och skaffat mycket nya kontakter i branchen. Och speciellt tack till Henric, John och framförallt Alexander för tiden här och förtroendet jag fått från eran sida.

Tillslut vill vi alla tacka våran goa handledare Alexander Lindgren och även John och Henric för att vi har fått vara här på röst!
//
Casper, Karl och Melker

Nyheter