20+ på torsk och flundra samt en teaser…

Publicerad 23 maj 2018 | Skriven av Daniel Andersson
Henriks stora torsk på över 20kg

Fisket fortsätter vara riktigt, riktigt bra och igår var inget undantag. Samtliga båtar hade galet torskfiske där det fångades fisk runt 15kg i varje båt och Henrik drog dagens största på strax över 20kg!

Micke var ute tillsammans med Dolk och Johan och det dröjde inte länge innan han stod med djupt spöböj och en chockad flundra i andra änden. Efter en rekordsnabb(?) fight lyftes den in i båten och vägdes till 20kg+! Som Jari beskriver nedan: ”Man blir extremt snabbt bortskämd på ett sånt här ställe.”

Dagens Jari-rapport:

”Idag var vi lite möra efter gårdagens urladdning.Alla båtarna hade fått bra med fisk.
Vi var ute en kortare sväng på för & eftermiddag, med ett bräjk för lunch o powernap. Det kom upp en del torsk, men inga bjässar.

Man blir extremt snabbt bortskämd på ett sånt här ställe. Ett fiske som man kan tycka var lite halvkasst här, hade på västkusten i Sverige upplevts som ett drömfiske utan dess like. Vi var dock nöjda med dagen o laddar för ett fiske på sydsidan imorgon. Vilket för övrigt alla båtarna siktar in sig på. Finväder och hälleflundra hägrar.

Dagens överraskning åkte undertecknad på. Efter att ha glidit ut på ett djup på 60 meter, så small det till i spöt. Nånting jävulusigt tungt börjades pumpas upp. Både fiskefrossa o mjölksyra infann sig. Efter att ha pumpat denna ”rekordfisken” ett bra tag, så kommer det upp en 6 kilos torsk på tvären.?

Förövrigt så fick vi titta på ett havsörn par som satt intill en fyr på väg ut mot öppet hav. Mäktiga fåglar?.

Inga snajdiga bilder idag pga kommunikationsproblem mellan telefonerna.johan är fortfarande stolt bärare av lubba västen.

Över & ut från

Jari,Johan & Carsten”

Vi har precis börjat landa efter dagens fiske där flera båtar slog följe på ett blankt hav och det gav verkligen resultat där en jätte fångades! Men mer om det imorgon!!

Nyheter