Camp Manager Gone Fishing!

Publicerad 15 juli 2018 | Skriven av Ella

Livet på fiske campen – är jätte roligt med mycket att göra och ibland blir det ganska långa dagar som camp manager men just i dag har jag ledigt ett par timmar och nu ska det fiskas med min familj.

Affären här på ön heter Joker och vi åker dit för att fixa lite gott att ha med på sjön. Butiken har ett fint utbud av fiske tidningar och jag strö bläddrar lite och ser denna bild och fick bråttom ut på havet.

Mete- är verkligen effektivt när jiggarna inte levererar, vilket de oftast gör. En bra teknik är att en metar och de andra som fiskar jobbar med jiggarna från botten upp till ytan och snabbt ner igen. Hälleflundran jagar ofta pelagiskt, sätt ett mete i mellan vattnet och håll det där. Men det är även effektivt att veva långsamt  från botten upp till ytan. Håll i grejerna för när flundran  väl hugger. Då blir det åka av!

Jag vevar långsamt upp från botten med min riggade sej och efter 10 meter tar det tvärstopp och en helt galen fight tar fart och jag förstår att det inte är hälleflundra för den här firren beter sig annorlunda, troligtvis sej, men icke sa nicke! En monster torsk på 24 kg 123 cm lång och ett midjemått på 83 cm och det är ett nytt PB. I veckan som kommer har jag hört att jag måste bada….
Torsk över 20 kilo är = bad. Jodå! vatten temp på 12 grader, brrrr men det är det värt 🙂

 

Nymåne = Grova fiskar!

Fem härliga gubbar från Österrike är här för åttonde året. De bor i den mysiga stugan nr: 100 och har två båtar. Laddade till  tänderna inför dagens fiske tur men först ska det tankas för nu blir det lång pass och jakt efter hälleflundran.

 

Finns det fågel finns det fisk- brukar det sägas och fåglarna är verkligen ute på jakt i dag. Gott tecken är det! Nu vet vi att  betesfisken är jagad och snart krokas det fisk!

 

 

Rudolf Mickstetter
är först med att kroka torsk och vilken fining! Ja, torsken alltså 😉

 

Inte långt senare böjer sig spöt för Gherard. Det är tungt säger han och försöker hämta hem lite lina – as tungt! Sakta och med bra fiske teknik kommer havets drottning närmre och närmre ytan. Hon är 155 cm vacker och redo att simma ner i djupet efter att poserat på bild.

 

Stort Grattis Gherard!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter