Fina torskar och kolja!

Publicerad 20 maj 2018 | Skriven av Daniel Andersson

Det har fortsatt varit lite tuffa väderförhållanden de senaste dagarna men alla gäster har fiskat på bra ändå och det har gett resultat!

Team Sandberg tog sig ut till torskskallarna och mitt i strömvändningen började det nappa riktigt bra och dem landade flera fina torskar upp till 14kg! Dem har även fått en mindre flundra och haft kontakt med ett par till så de kommande dagarna ska bli mycket intressant att se vad som kan hända!

Hence och Micke provade lite spättafiske där dem fick ett gäng plattfiskar och en riktigt fin kolja på strax under 4kg.

Som vanligt bjuder Jari på trevlig läsning om deras första dag:

”Då var man äntligen tillbaka på Röst.
Fredagen gick åt för o packa upp o invänta Carsten och Johan som tog flyget till Bodö. Carsten försökte reda upp sin hög med tafsar som han använde för 2 år sen, men det var ungefär lika lätt som att lösa Rubiks kub med förbundna ögon. Så d blev till o tillverka nya.Lördagen skulle alltså bli 1:a fiskedagen. Vindarna hade legat på 12 s/m under natten och låg på 10 när vi drog mot norr på morgonen. Det såg faktiskt hyfsat ut när vi började köra ut på öppet hav, men ungefär halvvägs ut till skallarna så ombestämde vi oss. Det var rejält stökigt ute på havet, och vi insåg att det inte skulle bli nått nöje o fiska med dom vågorna, så vi vände inåt igen. ( lite hariga var vi oxå) Vindarna skulle lägga sig på EM, så vi åkte in o tog det lugnt.Vid 16 tiden så gjorde vi ett nytt försök på skallarna. Havet var lugnare nu, men ganska guppigt ändå med rejäla dyningar.
Vi hitta snabbt enorma stim med betesfisk, men tyvärr höll sig torskarna undan.
Vi fick en handfull fina sejar på runt 10 kg och 7 fina mattorskar. Eftersom en av deltagarna blev lite uschlig av vågorna, så bröt vi runt 21.00. Imorgon så räknar vi med att ta d lugnt på land, eftersom vindarna ska upp till 14-15 s/m.
Nu ska Carsten bjuda på lite leffsa o sen är det bingen som gäller.
Over and out!

Jari, Carsten & Johan”

Nyheter