Flundrafiske

Publicerad 3 juni 2016 | Skriven av Standardspråk för webbplatsen
150cm flundra

Idag har vi tagit emot 4st nya grupper. Team Fribergx2, Team Lennart Gustavsson samt Team Andreasson.
Vinden har tilltagit något under natten så det har varit inomskärsfiske samt fix av utrustning under dagen för samtliga grupper.
Daniel Molin åkte hem tidigare idag och de kvarvarande i Teamet verkar har tagit en riktigt lång sovmorgon, då vi inte sett till dem på hela dagen. Kanske Daniel fyller en funktion i den båten trots allt :)?
Resterande Molin-Team har varit ute en snabbsväng efter flundra utan resultat.

Lennart Gustavsson & Co packade båten på direkten och gav sig iväg på jakt efter flundra. När skeppare Lennart får resans första hugg så förstår han ganska omgående att det är en stor fisk som sitter på.
Efter en ganska enkel batalj kan en riktigt fin flundra strax över 150cm landas. Snacka om en grym start för denna gruppen!

Lennart med sin livs största flundra
Lennart med sin livs största flundra

150cm flundra
150cm flundra

I min båt bestämde vi oss för att fiska 2st kortare pass efter flundra. Förmiddagspasset gick fint med en flundra på 107cm landad av Owe.
Owe med flundra på 107cm
Owe med flundra på 107cm

Under eftermiddagspasset visade svärsonen Stefan ”no mercy” genom krossa sin svärfars rekord med 3cm och ännu ett nytt personbästa är satt :).
Stefan med nytt PB
Stefan med nytt PB, 110cm

Jag avslutar även med en rapport från Jari, som åkte hem idag, som berättar om Torsdagen;
Idag så siktade båt4 på sydsidan som ensam båt. Vi drog ut på EM när vindarna hade lagt sig lite. Vi var ute några timmar före vattnet skulle vända upp. Fisket var hyfsat bra fram till vändningen. En flundra på 10 kilo & dom största torskarna upp till 11 kg. Thomas som under veckan burit Lubbakungen kronan fick se sig avsatt som kung. Jari tog kronan tack vare 2 lubbar på raken?. Thomas som för övrigt lärt sig o uppskatta fisket efter lubb har planerat att skapa en egen site för lubbafiskare. Han planerar att ta fram en lubbatabell motsvarande hälleflundra tabellen. En egen webbsida ingår oxå i planerna. Den kommer heta lubbalubbalovers.com.
Tack för detta året Jari. Vi ses 2017!
Tack för detta året Jari. Vi ses 2017!

Nyheter