Flundror inomskärs

Publicerad 24 maj 2019 | Skriven av Henric Wigren

De senaste 2 dagarna har varit lite blåsiga här på Röst, detta har dock inte hindrat våra gäster från att fiska. En stor fördel med Röst är att i de flesta fall går att hitta vatten inomskärs där sjön inte har byggt upp några vågor. I dessa vatten har de båda största flundrorna (235cm samt 238cm) som fångats här på campen gått bet. Båda två under dagar med mycket vind.

Vi är just nu inne i ett gruppbyte här på campen och de ända som var här under gårdagen var Team Lind. Dessa ”Röstveteraner” har varit här på campen under många år och har bra kännedom om områdena.

Så igår efter att ha tittat på den minst sagt deprimerande hockeymatchen var det dags för ett kvälls/nattfiske. Sista dagen och vi alla höll tummarna för att de skulle lyckas.

Väl på plats har de kontakt omgående med flundra och det dröjer inte länge innan första fisken är landad. Därefter följer någon form av flundrabonanza. Fiskar biter helvilt, vissa nära botten andra helt uppe vid båten. Totalt på en kort stund har 3 fiskar synat insidan an båten, ett gäng jiggar söndertrasas. Men det ”gubbarna” kommer ihåg mest är en fisk som Göran hade på i några minuter, en riktigt best som rusade runt inne på grundvattnet utan några som helst bekymmer trots stenhård broms på rullen. Tyvärr så kliver fisken av efter några minuter fight, denna tar vi nästa gång!!

Under dagen samt morgondagen fyller vi på campen ordentligt, nu drar vi igång säsongen på riktigt!!

//Henric

Mikael med flundra från inatt

Nyheter